zondag 11 oktober 2009 om 16u42

Het komt maar zelden voor in Parijs-Tours, maar Philippe Gilbert (Silence-Lotto) is het vandaag gelukt: de Klassieker van de vallende blaadjes tweemaal achter elkaar winnen!
Hij verslaat op de finishlijn zijn landgenoot, Tom Boonen (Quick Step).


Vrijwel meteen na het vertrek, na 9 kilometer, wordt een kopgroep gevormd door 10 renners. In deze kopgroep vinden we Laszlo Bodrogi (Team Katusha), Cédric Pineau en Martin Elmiger (AG2R La Mondiale), Matthieu Ladagnous (Française des Jeux), Damien Gaudin (Bbox Bouygues Telecom), Mathew Hayman (Rabobank), Jean-Luc Delpech (Bretagne-Schuller), Aart Vierhouten (Vacansoleil Pro Cycling Team, die vandaag zijn laatste wedstrijd reed), Jonathan Thiré (Auber 93) en Tom Veelers (Skil-Shimano).
Met zijn 10-en lukt het deze renners om een maximale voorsprong te krijgen van 7'45".

Op zo'n 50 kilometer van de aankomst komt één van de grote favorieten van deze 103de editie van Parijs-Tours, André Greipel (Columbia-HTC), ten val. De renner die de combinatie Parijs-Bourges / Parijs-Tours had kunnen winnen besluit daarop de rit te verlaten.

Dit is ook het geval voor
Nicolas Jalabert (Agritubel)- Nicolas Jalabert (Agritubel) die vandaag de laatste rit van zijn professionele carrière reed maar ziek en moe was en dus ook op moest geven
- Guennadi Mikhailhov (Team Katusha) die op zo'n 44 kilometer van de aankomst ten val komt en afgevoerd wordt naar het ziekenhuis, hoogstwaarschijnlijk met een gebroken rechter sleutelbeen

Na een solorit van zo'n 20 kilometer aan kop wordt Laszlo Bodrogi teruggepakt en is het de beurt aan Jonathan Thiré om de kopgroep te verlaten, vlakbij Amboise, maar ook hij wordt teruggepakt door de 9 andere renners van de kopgroep. Op 28 kilometer van de aankomst probeert Thiré het nogmaals maar wederom zonder succes.

In de beklimming van de Côte de Crochu op iets meer dan 25 kilometer van de aankomst versnellen de renners aan kop en kunnen Martin Elmiger, Laszlo Bodrogi, Jonathan Thiré en Damien Gaudin het ritme niet meer bijhouden.

Op 12 kilometer van de aankomst valt de Nederlander Tom Veelers (Skil-Shimano) aan: hij versnelt snel en weet zo een klein gaatje te slaan met de 5 andere renners die nog over zijn in de kopgroep.
Tom Boonen(Quick Step)In de beklimming van de Côte de l'Epan is het de beurt aan Greg van Avermaet (Silence-Lotto) om aan te vallen, meteen gevolgd door Tom Boonen (Quick Step). Zij pakken Tom Veelers al snel terug en Philippe Gilbert die ziet dat dit de beslissende aanval is doet er alles aan om het gaatje dicht te rijden en zich bij zijn ploegmaat te voegen. Borut Bozic(Vacansoleil Pro Cycling Team)Dat lukt hem, net als Borut Bozic (Vacansoleil Pro Cycling Team). Van Avermaet laat zich dan afzakken en het overblijvende trio bestaat uit drie sprinters die alledrie dit jaar al hebben laten zien een etappe te kunnen winnen in de sprint.

De winnaar van vorig jaar, Philippe Gilbert, valt net voor de aankomst aan en doet dit door volledig naar de linkerkant van de weg te gaan om zo zijn tegenstanders te verplichten hetzelfde te doen. Het lukt hem om voor ze te blijven: Tom Boonen weet hem niet terug te pakken en slaat teleurgesteld met zijn hand op zijn stuur terwijl Borut Bozic twee seconden later finisht.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10

Hieronder vindt u de 10 eerste renners uit het klassement van Parijs-Tours 2009:
1/ Philippe Gilbert (Silence-Lotto) - 5h 12m 23s
2/ Tom Boonen (Quick Step)
3/ Borut Bozic (Vacansoleil Pro Cycling Team) - +0'02"
4/ Filippo Pozzato (Team Katusha) - +0'16"
5/ Oscar Freire (Rabobank)
6/ Francesco Gavazzi (Lampre-NGC)
7/ Gerben Löwik (Vacansoleil Pro Cycling Team)
8/ Pablo Lastras (Caisse d'Epargne)
9/ Martin Reimer (Cervélo TestTeam)
10/ Yauheni Hutarovich (Française des Jeux)

Bij de Espoirs wist Mathieu Halleguen van de ploeg Côte d'Armor Cyclisme de rit te winnen.

De foto's van het vertrek in Chartres

Vanochtend was ik bij de start van Parijs-Tours 2009 in Chartres. U kunt mijn foto's bekijken door op onderstaande link te klikken:
> Bekijk alle foto's van het vertrek van Parijs-Tours 2009 in Chartres

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De beelden van de laatste kilometers

De onderstaande video toont de beelden van de laatste kilometers van Sporza:

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2726x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Parijs-Tours

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Grande surprise j'orai parier sur bonnen

    | p | zondag 11 oktober 2009 om 18u34

  2. Wow its my favorite sports but unfortunately i miss last one.This is great game people take lost of interest in this game.

    --------------------------------

    bill williams

    | bill williams | maandag 11 januari 2010 om 07u56

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer één ?