maandag 20 april 2009 om 22u54

Diverse Nederlandse media laten vandaag weten dat de Ronde van Italië in 2010 in Amsterdam van start zal gaan.

Aanstaande donderdag vindt een persconferentie plaats in Amsterdam waar het een en ander bevestigd zal worden.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De NOS gooide bijna nog roet in het eten

Terwijl RCS, de organisator van de Giro, vorige maand nog liet weten dat de NOS hen slechts dertig procent van het bedrag wil betalen dat wij aan hen en aan andere omroepen vragen en dat hij daar niet mee akkoord wilde gaan en dat er zonder rechtstreekse TV-uitzending in Nederland geen contract getekend wordt met Amsterdam, lijkt dat probleem niet langer actueel te zijn.

Schijnbaar gaat de organisator dit probleem rechtstreeks met de NOS oplossen, maar voorlopig is dus nog onbekend of de Giro-start in Amsterdam wel of niet op de Nederlandse publieke zenders te zien zal zijn.

Ook in 2002, toen de Giro vanuit Groningen startte (wie herinnert zich niet de Gironingen?), had de NOS geweigerd het te hoog geachte bedrag voor de uitzendrechten te betalen).

Alle grote rondes in Nederland

De Giro d'Italia wordt op deze manier de laatste van de drie grote wielerrondes die een start vanuit Nederland aankondigt.

Op 29 augustus start de Vuelta a España 2009 (Ronde van Spanje) in Assen in Nederland om vervolgens via Emmen, Zutphen en Venlo Nederland te verlaten voor Luik in België en vervolgens de doorreis te maken naar Spanje.

Bijna een jaar later, op 3 juli 2010, start de Tour de France 2010 vanuit Rotterdam om vervolgens via Zeeland naar Brussel (of Antwerpen?) te gaan.

In de tussentijd kunnen we nog genieten van de 100ste editie van de Ronde van Italië, de Giro d'Italia 2009 met zijn start in Venetië. Daarnaast staan ook de Tour de France 2009 met start vanuit Monaco en zoals hierboven al genoemd de Vuelta a España 2009 met start vanuit Nederland op het programma.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 3239x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2010

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Volgens Omroep Zeeland eindigt de derde etappe in Middelburg.
    http://www.regionieuws.nl/link/372332/Giro_d'Italia_in_2010_in_Middelburg.html

    | Jan Dorrestijn | vrijdag 24 april 2009 om 22u54

  2. What are the exact 2010 Giro dates, and will the Giro schedule in fact conflict with the 2010 Tour of California? That would be really stupid scheduling on the part of the California organization!

    | David Ross | zondag 10 mei 2009 om 04u57

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus vijf ?