home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> achtergrondfoto's
> video's
> newsletter
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 120 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2015, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2015!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: vrijdag 28 februari 2014 om 22:50:00

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google EarthDit weekend maken de Belgische klassiekers hun terugkeer in de UCI wielerkalender. Het seizoen 2014 van de klassiekers begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad deze zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

  Kuurne-Brussel-Kuurne werd vorig jaar geannuleerd vanwege sneeuw en we zullen dus pas aanstaande zondag te weten komen wie Mark Cavendish zal opvolgen, die in 2012 deze wedstrijd won. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Luca Paolini de laatste winnaar en de Italiaanse renner van de Katusha ploeg is deze zaterdag wederom aanwezig om zijn titel te verdedigen.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en het parcours op Google Maps/Google Earth van deze twee Belgische klassiekers.

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  Het weekend begint dus met de Omloop Het Nieuwsblad die d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3431x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 21 april 2013 om 17:41:00

  Dan Martin wint Luik-Bastenaken-Luik 2013 solo, samenvatting van de wedstrijd!

  Dan Martin wint Luik-Bastenaken-Luik 2013 solo, samenvatting van de wedstrijd!De 99ste editie van Luik-Bastenaken-Luik vond vandaag plaats op een enigszins gewijzigd parcours, wat wat minder selectief was vanwege het feit dat het onmogelijk was via de Côte de la Roche aux Faucons te rijden.

  De favorieten wisten zich van het peloton los te maken in de Côte de Saint-Nicolas en uiteindelijk was het Dan Martin (Garmin-Sharp) die de wedstrijd solo won, slechts een paar seconden voor Joaquim Rodriguez (Katusha).

  De samenvatting van Luik-Bastenaken-Luik 2013

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik was iets gewijzigd dit jaar met een wat minder selectieve finale, maar dat maakte de wedstrijd niet minder interessant.

  Op kilometer 4 wist, op initiatief van Bart de Clercq (Lotto-Belisol), een groepje van 6 renners zich los te maken met, naast de Belgische renner ook Vincent Jérôme (Europcar), ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 2074x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 19 april 2013 om 09:02:00

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013 op Google Maps: een iets minder zware finale

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013 op Google Maps: een iets minder zware finaleDe wedstrijd die vorig jaar verrassend werd gewonnen door Maxim Iglinskiy, Luik-Bastenaken-Luik staat wederom op het programma aanstaande zondag, met een licht gewijzigd parcours met een final die daardoor iets minder zwaar wordt.

  De klim van de Côte de la Roche aux Faucons is namelijk vervangen door de Côte de Colonster die dan wel iets langer is maar ook een stuk minder stijl. Wie zal van deze nieuwe finale gebruik kunnen maken om de Doyenne van de klassiekers te winnen?


  Dat weten we pas zondag aan het eind van de middag, maar hieronder kunt u nu al alle details ontdekken van het nieuwe parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013, die luistert naar de bijnaam La Doyenne (omdat het de oudste klassieker is), op Google Maps, met het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema en zelfs de mogelijkheid om een virtuele vogelvlucht te ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 870x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 16 april 2013 om 00:29:00

  Het parcours van de Waalse Pijl 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Waalse Pijl 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de Amstel Gold Race die gewonnen werd door Roman Kreuziger afgelopen zondag, gaan de Ardense klassiekers deze woensdag verder met de Waalse Pijl (Flèche Wallonne). De Belgische klassieker gaat voor het eerst in de geschiedenis van start in Binche in plaats van in Charleroi zoals voorheen.

  Het parcours in aanloop naar de finish op de top van de Muur van Hoei (Mur de Huy) is dus gewijzigd maar de twee lusjes rondom Hoei zijn dat eveneens. In dit artikel vindt u alle details over het parcours van de Waalse Pijl 2013, 78ste editie van de klassieker, met het parcours op Google Maps, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema.

  De beschrijving van het parcours van de Waalse Pijl 2013

  Zoals aangegeven gaat de koers dus van start in Binche, waar gebruikelijk de wedstrijd Binche-Tournai-Binche van start gaat en finisht.

  Na ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 13077x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 14 april 2013 om 17:03:00

  Roman Kreuziger verrassend winnaar van de Amstel Gold Race 2013!

  Roman Kreuziger verrassend winnaar van de Amstel Gold Race 2013!In de Amstel Gold Race 2013 begon het vandaag allemaal met een kopgroep van 7 renners. Het peloton, wat deze groep in eerste instantie behoorlijk wat ruimte bood, kwam langzaam weer terug bij deze renner en werd twee maal verstoord door valpartijen waardoor het in kleinere groepjes uiteen viel. Aan de kop van de wedstrijd werd de 7 renners grote kopgroep teruggebracht tot 3 en vervolgens tot slechts één renner met Mikel Astarloza die er in de opeenvolging van bergen in het slotstuk van de wedstrijd alleen vandoor ging.

  En in dit slotstuk hervond de wedstrijd weer wat animatie toen Astarloza gezelschap kreeg van 6 andere renners.

  Eén van deze renners was Roman Kreuziger en door op het juiste moment aan te vallen wist de renner van de Saxo-Tinkoff ploeg de Amstel Gold Race 2013 te winnen!

  De samenvatting van de Amstel Gold Race 2013

  De 48ste editie van de Amstel Gold Race ging vanochtend even na 10u15 van start op de Markt in Maastricht waar het startschot werd gegeve ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 16185x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 12 april 2013 om 09:36:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze wedstrijd vindt de finish niet plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 is ook enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar en deze wijzigingen zorgen voor een groter aantal beklimmingen: 34 in plaats van 34 op het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Go
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 7 reacties | 13586x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 09 april 2013 om 22:28:00

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) won de 111de editie van Paris-Roubaix maar op het nippertje afgelopen zondag, door Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) in de sprint te verslaan.

  Voordat het zover was zorgden verschillende aanvallen voor een wedstrijd zonder rustpunten en lange tijd bleef de uitkomst nog onzeker. Een terugblik in videobeelden op de Hel van het Noorden 2013!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 in videobeelden

  Zoals u heeft kunnen lezen in de samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 begon de wedstrijd al snel met een eerste kopgroep van 13 renners die het echter niet lukte vooruit te blijven tot aan de eerste kasseistrook.

  Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd met Stuart O'Grady (Orica-GreenEDGE), Matthew Hayman (Team ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 4398x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 07 april 2013 om 20:00:00

  Fabian Cancellara pakt zijn 3de overwinning in Parijs-Roubaix in de 111de editie!

  Fabian Cancellara pakt zijn 3de overwinning in Parijs-Roubaix in de 111de editie!Spartacus heeft zijn beloften waargemaakt. Ondanks dat het vandaag een koers met verrassingen was wist de Zwitserse renner Fabian Cancellara zich op het juiste moment vooraan de wedstrijd te plaatsen en door in de sprint de jonge Belg Sep Vanmarcke te verslaan kon hij vanavond naar huis met zijn derde souvenir kei!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013

  Ondanks dat de zon al alom aanwezig was aan de start van de 111de editie van Paris-Roubaix, kwamen de renners pas laat naar de handtekeningencontrole vanochtend.

  De grote favoriet van de wedstrijd, Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard), was de laatste die de deelnemerslijst tekende, met de blik al gericht naar het vélodrome in Roubaix.

  Na verschillende mislukte pogingen meteen na de start was het op kilometer 18, in Noyon, aan Eloy Teruel (Movistar Team) om een kopgroep te vormen met 13 renners, samen met Gert Steegmans (Om ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 4791x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 07 april 2013 om 00:56:00

  De 198 deelnemende renners aan Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummers

  De 198 deelnemende renners aan Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummersDit artikel is helaas niet vertaald in het Nederlands. U kunt hier echter wel de deelnemerslijst vinden met alle renners van Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummers, met een presentatie in het Frans.

  C'est aujourd'hui que l'Enfer du Nord, la 111ème édition de Paris-Roubaix, verra 198 coureurs de 31 nationalités se présenter au départ pour avaler les 254,5 kilomètres dont 52,5 kilomètres en 27 secteurs pavés figurant sur le parcours de Paris-Roubaix 2013.

  Ici vous trouverez la liste officielle des partants de Paris-Roubaix 2013, y compris leurs numéros de dossard. Vous trouverez également des informations pour savoir comment suivre Paris-Roubaix 2013 à la TV.

  La lis ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3568x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers

 • Toegevoegd: maandag 01 april 2013 om 21:34:00

  Parijs-Roubaix 2013: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2013: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het NoordenNa de wederom indrukwekkende overwinning van Fabian Cancellara in de Ronde van Vlaanderen gisteren, zullen we aanstaande zondag in de Hel van het Noorden zien of Spartacus, net als in 2010, het voor elkaar krijgt om deze beide monumenten te winnen!

  In dit artikel vindt u het parcours van Paris-Roubaix 2013 op Google Maps en in Google Earth en ook alle details over de 27 kasseistroken die op het programma staan van deze 111de editie van Parijs-Roubaix en waar een aantal wijzigingen heeft plaats gevonden ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours zal dit jaar iets anders zijn dan in de afgelopen twee jaren maar er staan nog altijd 27 kasseistroken op het programma en met 254,5 kilometer is de afstand ook vrijwel hetzelfde als de voorgaande jaren. Met de valpartij van Tom Boone ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 12 reacties | 30605x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere berichten Volgende pagina (21 - 30) oudere berichten