home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> achtergrondfoto's
> video's
> newsletter
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 78 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2014, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2014!
RSS |
Boek uw hotel voor de Etape du Tour!

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: dinsdag 09 april 2013 om 22:28:00

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) won de 111de editie van Paris-Roubaix maar op het nippertje afgelopen zondag, door Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) in de sprint te verslaan.

  Voordat het zover was zorgden verschillende aanvallen voor een wedstrijd zonder rustpunten en lange tijd bleef de uitkomst nog onzeker. Een terugblik in videobeelden op de Hel van het Noorden 2013!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 in videobeelden

  Zoals u heeft kunnen lezen in de samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 begon de wedstrijd al snel met een eerste kopgroep van 13 renners die het echter niet lukte vooruit te blijven tot aan de eerste kasseistrook.

  Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd met Stuart O'Grady (Orica-GreenEDGE), Matthew Hayman (Team ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2177x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 07 april 2013 om 20:00:00

  Fabian Cancellara pakt zijn 3de overwinning in Parijs-Roubaix in de 111de editie!

  Fabian Cancellara pakt zijn 3de overwinning in Parijs-Roubaix in de 111de editie!Spartacus heeft zijn beloften waargemaakt. Ondanks dat het vandaag een koers met verrassingen was wist de Zwitserse renner Fabian Cancellara zich op het juiste moment vooraan de wedstrijd te plaatsen en door in de sprint de jonge Belg Sep Vanmarcke te verslaan kon hij vanavond naar huis met zijn derde souvenir kei!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013

  Ondanks dat de zon al alom aanwezig was aan de start van de 111de editie van Paris-Roubaix, kwamen de renners pas laat naar de handtekeningencontrole vanochtend.

  De grote favoriet van de wedstrijd, Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard), was de laatste die de deelnemerslijst tekende, met de blik al gericht naar het vélodrome in Roubaix.

  Na verschillende mislukte pogingen meteen na de start was het op kilometer 18, in Noyon, aan Eloy Teruel (Movistar Team) om een kopgroep te vormen met 13 renners, samen met Gert Steegmans (Om ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 1854x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 07 april 2013 om 00:56:00

  De 198 deelnemende renners aan Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummers

  De 198 deelnemende renners aan Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummersDit artikel is helaas niet vertaald in het Nederlands. U kunt hier echter wel de deelnemerslijst vinden met alle renners van Parijs-Roubaix 2013 en hun rugnummers, met een presentatie in het Frans.

  C'est aujourd'hui que l'Enfer du Nord, la 111ème édition de Paris-Roubaix, verra 198 coureurs de 31 nationalités se présenter au départ pour avaler les 254,5 kilomètres dont 52,5 kilomètres en 27 secteurs pavés figurant sur le parcours de Paris-Roubaix 2013.

  Ici vous trouverez la liste officielle des partants de Paris-Roubaix 2013, y compris leurs numéros de dossard. Vous trouverez également des informations pour savoir comment suivre Paris-Roubaix 2013 à la TV.

  La lis ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3105x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers

 • Toegevoegd: maandag 01 april 2013 om 21:34:00

  Parijs-Roubaix 2013: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2013: het parcours, de kasseistroken en alle andere details over de Hel van het NoordenNa de wederom indrukwekkende overwinning van Fabian Cancellara in de Ronde van Vlaanderen gisteren, zullen we aanstaande zondag in de Hel van het Noorden zien of Spartacus, net als in 2010, het voor elkaar krijgt om deze beide monumenten te winnen!

  In dit artikel vindt u het parcours van Paris-Roubaix 2013 op Google Maps en in Google Earth en ook alle details over de 27 kasseistroken die op het programma staan van deze 111de editie van Parijs-Roubaix en waar een aantal wijzigingen heeft plaats gevonden ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours zal dit jaar iets anders zijn dan in de afgelopen twee jaren maar er staan nog altijd 27 kasseistroken op het programma en met 254,5 kilometer is de afstand ook vrijwel hetzelfde als de voorgaande jaren. Met de valpartij van Tom Boone ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 12 reacties | 23767x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 31 maart 2013 om 16:28:00

  Ronde van Vlaanderen 2013: de overwinning voor .... Fabian Cancellara!

  Ronde van Vlaanderen 2013: de overwinning voor .... Fabian Cancellara!Een Ronde van Vlaanderen anders dan anders, met de winnaar van vorig jaar, Tom Boonen, die de wedstrijd na een valpartij moet verlaten na slechts 19 kilometer. Niet zoals anders ook vanwege het koersverloop: de kopgroep werd pas laat gevormd en deze werd ook pas laat teruggepakt. De kopgroep viel uiteindelijk stukje bij beetje uiteen en Fabian Cancellara was eigenlijk het enige element wat deze Ronde van Vlaanderen leet lijken op vorige edities, op die van 2010 om precies te zijn want de Zwitserse renner won vandaag zijn tweede Ronde van Vlaanderen!

  De samenvatting van de Ronde van Vlaanderen 2013

  De Ronde van Vlaanderen 2013, Vlaanderen's mooiste, vond vandaag plaats zonder regen maar in de kou, vanaf de start van de Markt in Brugge waar 205 renners van start gingen voor 256,2 kilometer tot aan de finish in Oudenaarde.

  Twee valpartijen maakten een einde aan deze Ronde van Vlaanderen voor twee renners al snel na de start van de wedstrijd, Eliot Lietaer (Topspor ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 4792x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 30 maart 2013 om 18:33:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2013 op Google Maps

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2013 op Google MapsAlhoewel het weer het tegengestelde vol blijft proberen te houden is het toch echt alweer lente en zelfs alweer Pasen dit weekend ... het seizoen van de Belgische voorjaarsklassiekers staat dus alweer voor de deur! En zoals gebruikelijk begint dit seizoen dit weekend met de Ronde van Vlaanderen, ook wel Vlaanderen's Mooiste genoemd.

  De Vlaamse Hoogmis kent een aantal kleine wijzigingen en de Belgische wedstrijd is dit jaar dus 256,2 kilometer lang maar het principe van de wedstrijd blijft hetzelfde, met 17 beklimmingen in het tweede deel van het parcours, waarvan twee beklimmingen van de Hotondberg (via de Kruisberg en vervolgens via de Hoogberg) en de drievoudige klim van het duo Oude Kwaremont en Paterberg.

  In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema van de wedstrijd en de kaart met het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2013 op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van de Ronde ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 6723x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth

 • Toegevoegd: donderdag 14 maart 2013 om 01:14:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2013 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2013 op Google Maps/Google EarthAanstaande zondag staat alweer de Primavera op het programma! De 104de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo in het Italiaans natuurlijk) vindt dit jaar op zondag plaats en niet op zaterdag zoals gebruikelijk was.

  Als je "primavera" vertaalt uit het Italiaans krijg je de Nederlandse vertaling "voorjaar". Het weer van aanstaande zondag lijkt echter een zware klassieker op te gaan leveren want, alhoewel de zon af en toe zijn gezicht zal laten zien, is de kans vrij groot dat de renner de bijna 300 kilometer van deze wedstrijd gedeeltelijk in de regen of in ieder geval op natte wegen zullen afleggen!

  Sprint of niet sprint? Sagan of niet Sagan? Dat zien we zondag als we de winnaar kennen van de 2013 editie van Milaan-Sanremo!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2013 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel waarin de verschillende klimmetjes met name in het tweede deel van de wedstrijd te zien zijn. Ten slotte vindt u in dit ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 5656x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 23 februari 2013 om 16:56:00

  Omloop Het Nieuwsblad 2013: de eerste Belgische klassieker voor Paolini

  Omloop Het Nieuwsblad 2013: de eerste Belgische klassieker voor PaoliniHet is alweer het begin van het Belgische klassiekerseizoen, met de Omloop Het Nieuwsblad vandaag en Kuurne-Brussel-Kuurne morgen.

  Het Nieuwsblad werd vandaag gewonnen door Luca Paolini. Een korte terugblik op het verloop van de wedstrijd ...

  De samenvatting van de Omloop Het Nieuwsblad 2013

  Het was ijzig koud toen de renners zich vanochtend naar het vertrek van de Omloop Het Nieuwsblad begaven. In tegenstelling tot voor La Drôme Classic in het zuiden van Frankrijk, waar de sneeuw de organisatoren helaas deed verplichten om de wedstrijd te annuleren, bleken de Belgische wegen wel gewoon geschikt voor een wielerwedstrijd.

  Net voor de middag ging de wedstrijd van start voor bijna 199 kilometer met vertrek en aankomst in de stad Gent.
  Na verschillende mislukte pogingen was het de beurt aan William Clarke (Argos-Shimano), Nico Sijmens en Julien Fouchard (Cofidis solutions crédits), Cyril Lemoine (Sojasun), Florian Vachon (Bretagne-Séc ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 1152x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 22 april 2012 om 17:26:00

  Maxim Iglinskiy, verrassende winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2012

  Maxim Iglinskiy, verrassende winnaar van Luik-Bastenaken-Luik 2012De Doyenne van de klassiekers, de laatste klassieker van het Ardennenseizoen, Luik-Bastenaken-Luik 2012 hield zich wederom aan haar belofte! Een lange ontsnapping hield het niet vol tot de finish maar Vincenzo Nibali besloot er uiteindelijk alleen vandoor te gaan in de laatste 20 kilometer ... Iets meer dan een kilometer van de finish haalde Maxim Iglinskiy hem en de Kazakhstaanse renner besloot vervolgens aan te vallen en alleen verder te gaan naar de finish. Iglinskiy wint zo 4 dagen na zijn verjaardag dit monument van de wielersport!

  De samenvatting van Luik-Bastenaken-Luik 2012

  Vanochtend verschenen 200 renners aan de start voor een heen- en terugreis van 257,5 kilometer tussen de startstad van de Tour de France 2012 en Bastenaken. Al voor de werkelijke start moest Igor Anton (Euskaltel-Euskadi), één van de favorieten, de wedstrijd verlaten, na een valpartij waarin hij zijn linkersleut ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 2602x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 21 april 2012 om 13:15:00

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2012 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschema

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2012 op Google Maps/Google Earth, het profiel en het tijd- en routeschemaDe vorig jaar door Philippe Gilbert gewonnen klassieker Luik-Bastenaken-Luik staat wederom op het programma morgen, met een parcours wat meer lijkt op dat van 2010, toen de wedstrijd gewonnen werd door Alexandre Vinokourov, dan op dat van vorig jaar!

  Het klassiekersseizoen van Philippe Gilbert is tot op heden niet echt geslaagd en dat zou hem een extra motivatie kunnen geven om La Doyenne te proberen te winnen. De kansen op een dubbelslag in de Ardennen is echter ook niet uit te sluiten voor Joaquin Rodriguez en we moeten zeker ook Jelle Vanendert niet vergeten, die 2de eindigde in de Amstel Gold Race en vervolgens de 4de plaats pakte bovenop de Mur de Huy in de Waalse Pijl afgelopen woensdag. Andere favorieten beginnen en eindigen hun Ardennencampagne met deze wedstrijd, zoals bijvoorbeeld Damiano Cunego die zeer goede resultaten behaalde in
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 20180x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere berichten Volgende pagina (21 - 30) oudere berichten