home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> achtergrondfoto's
> video's
> newsletter
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 93 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2015, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2015!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: vrijdag 04 april 2014 om 00:01:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op Google Maps/Google EarthDe Belgische wedstrijden hebben de afgelopen weken al min of meer de wielerkalender overgenomen maar één van de grootste klassiekers is natuurlijk de klassieker die dit weekend plaats zal vinden: de Ronde van Vlaanderen.

  Een aantal wijzigingen in het parcours van de Belgische wedstrijd heeft als resultaat dat deze iets langer is dan vorig jaar: 259,8 kilometer (256,2 in 2013) maar de grote lijnen van de wedstrijd blijven hetzelfde, met de 17 bergen in het tweede deel van het parcours, waarvan twee beklimmingen van de Kruisberg/Mont Hotond (de eerste wordt niet genoemd in de lijst van 17 bergen) en een drievoudige klim van de Oude Kwaremont en de Paterberg (de eerste beklimming van de Kwaeremont wordt ditmaal niet gecombineerd met de Paterberg).

  In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 13970x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 29 maart 2014 om 15:54:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschema

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschemaDe Belgische klassiekers gaan morgen verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 233 kilometer die in de tweede helft van de wedstrijd door het heuvelland komt waar deze vaak gedeeltelijk beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps

  Morgenochtend hervinden de renners en de volgers van de klassiekers elkaar in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele wedstrijden draagt deze wedstrijd namelijk ook de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek niet meer in Gent plaats.

  Vanuit Deinze gaan de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide, naar de bevoorradingszone in Veurne. Ze zetten dan koers naar het zuiden tot in Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en richting Wormhout rijden. Ze ga ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 5124x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 20 maart 2014 om 21:17:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps/Google EarthDe Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 105de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als vorig jaar toen dat voor het eerst het geval was.

  De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" en het zijn inderdaad wat meer lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (een verlegen zonnetje met wel wat kans op buien, met namen 's middags aan de finish) dan vorig jaar. Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan vorig jaar maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

  Aanstaande zondag zullen we weten of de 2014 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 7 reacties | 10415x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 28 februari 2014 om 22:50:00

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google EarthDit weekend maken de Belgische klassiekers hun terugkeer in de UCI wielerkalender. Het seizoen 2014 van de klassiekers begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad deze zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

  Kuurne-Brussel-Kuurne werd vorig jaar geannuleerd vanwege sneeuw en we zullen dus pas aanstaande zondag te weten komen wie Mark Cavendish zal opvolgen, die in 2012 deze wedstrijd won. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Luca Paolini de laatste winnaar en de Italiaanse renner van de Katusha ploeg is deze zaterdag wederom aanwezig om zijn titel te verdedigen.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en het parcours op Google Maps/Google Earth van deze twee Belgische klassiekers.

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  Het weekend begint dus met de Omloop Het Nieuwsblad die d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3624x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 21 april 2013 om 17:41:00

  Dan Martin wint Luik-Bastenaken-Luik 2013 solo, samenvatting van de wedstrijd!

  Dan Martin wint Luik-Bastenaken-Luik 2013 solo, samenvatting van de wedstrijd!De 99ste editie van Luik-Bastenaken-Luik vond vandaag plaats op een enigszins gewijzigd parcours, wat wat minder selectief was vanwege het feit dat het onmogelijk was via de Côte de la Roche aux Faucons te rijden.

  De favorieten wisten zich van het peloton los te maken in de Côte de Saint-Nicolas en uiteindelijk was het Dan Martin (Garmin-Sharp) die de wedstrijd solo won, slechts een paar seconden voor Joaquim Rodriguez (Katusha).

  De samenvatting van Luik-Bastenaken-Luik 2013

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik was iets gewijzigd dit jaar met een wat minder selectieve finale, maar dat maakte de wedstrijd niet minder interessant.

  Op kilometer 4 wist, op initiatief van Bart de Clercq (Lotto-Belisol), een groepje van 6 renners zich los te maken met, naast de Belgische renner ook Vincent Jérôme (Europcar), ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 6 reacties | 2097x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 19 april 2013 om 09:02:00

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013 op Google Maps: een iets minder zware finale

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013 op Google Maps: een iets minder zware finaleDe wedstrijd die vorig jaar verrassend werd gewonnen door Maxim Iglinskiy, Luik-Bastenaken-Luik staat wederom op het programma aanstaande zondag, met een licht gewijzigd parcours met een final die daardoor iets minder zwaar wordt.

  De klim van de Côte de la Roche aux Faucons is namelijk vervangen door de Côte de Colonster die dan wel iets langer is maar ook een stuk minder stijl. Wie zal van deze nieuwe finale gebruik kunnen maken om de Doyenne van de klassiekers te winnen?


  Dat weten we pas zondag aan het eind van de middag, maar hieronder kunt u nu al alle details ontdekken van het nieuwe parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2013, die luistert naar de bijnaam La Doyenne (omdat het de oudste klassieker is), op Google Maps, met het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema en zelfs de mogelijkheid om een virtuele vogelvlucht te ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 939x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 16 april 2013 om 00:29:00

  Het parcours van de Waalse Pijl 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Waalse Pijl 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaNa de Amstel Gold Race die gewonnen werd door Roman Kreuziger afgelopen zondag, gaan de Ardense klassiekers deze woensdag verder met de Waalse Pijl (Flèche Wallonne). De Belgische klassieker gaat voor het eerst in de geschiedenis van start in Binche in plaats van in Charleroi zoals voorheen.

  Het parcours in aanloop naar de finish op de top van de Muur van Hoei (Mur de Huy) is dus gewijzigd maar de twee lusjes rondom Hoei zijn dat eveneens. In dit artikel vindt u alle details over het parcours van de Waalse Pijl 2013, 78ste editie van de klassieker, met het parcours op Google Maps, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema.

  De beschrijving van het parcours van de Waalse Pijl 2013

  Zoals aangegeven gaat de koers dus van start in Binche, waar gebruikelijk de wedstrijd Binche-Tournai-Binche van start gaat en finisht.

  Na ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 13133x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 14 april 2013 om 17:03:00

  Roman Kreuziger verrassend winnaar van de Amstel Gold Race 2013!

  Roman Kreuziger verrassend winnaar van de Amstel Gold Race 2013!In de Amstel Gold Race 2013 begon het vandaag allemaal met een kopgroep van 7 renners. Het peloton, wat deze groep in eerste instantie behoorlijk wat ruimte bood, kwam langzaam weer terug bij deze renner en werd twee maal verstoord door valpartijen waardoor het in kleinere groepjes uiteen viel. Aan de kop van de wedstrijd werd de 7 renners grote kopgroep teruggebracht tot 3 en vervolgens tot slechts één renner met Mikel Astarloza die er in de opeenvolging van bergen in het slotstuk van de wedstrijd alleen vandoor ging.

  En in dit slotstuk hervond de wedstrijd weer wat animatie toen Astarloza gezelschap kreeg van 6 andere renners.

  Eén van deze renners was Roman Kreuziger en door op het juiste moment aan te vallen wist de renner van de Saxo-Tinkoff ploeg de Amstel Gold Race 2013 te winnen!

  De samenvatting van de Amstel Gold Race 2013

  De 48ste editie van de Amstel Gold Race ging vanochtend even na 10u15 van start op de Markt in Maastricht waar het startschot werd gegeve ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 16189x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 12 april 2013 om 09:36:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Voor de eerste keer in de geschiedenis van deze wedstrijd vindt de finish niet plaats op de top van de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2013 is ook enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar en deze wijzigingen zorgen voor een groter aantal beklimmingen: 34 in plaats van 34 op het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Go
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 7 reacties | 13659x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: dinsdag 09 april 2013 om 22:28:00

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013

  Videoterugblik op Parijs-Roubaix 2013Fabian Cancellara (Radioshack-Leopard) won de 111de editie van Paris-Roubaix maar op het nippertje afgelopen zondag, door Sep Vanmarcke (Blanco Pro Cycling Team) in de sprint te verslaan.

  Voordat het zover was zorgden verschillende aanvallen voor een wedstrijd zonder rustpunten en lange tijd bleef de uitkomst nog onzeker. Een terugblik in videobeelden op de Hel van het Noorden 2013!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 in videobeelden

  Zoals u heeft kunnen lezen in de samenvatting van Parijs-Roubaix 2013 begon de wedstrijd al snel met een eerste kopgroep van 13 renners die het echter niet lukte vooruit te blijven tot aan de eerste kasseistrook.

  Een nieuwe kopgroep werd toen gevormd met Stuart O'Grady (Orica-GreenEDGE), Matthew Hayman (Team ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 4430x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere berichten Volgende pagina (21 - 30) oudere berichten