home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 145 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2016, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2015!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: zondag 27 april 2014 om 17:06:00

  Luik-Bastenaken-Luik 2014 eindigt in een sprint met de overwinning voor Simon Gerrans

  Luik-Bastenaken-Luik 2014 eindigt in een sprint met de overwinning voor Simon GerransDe 100ste Doyenne. Luik-Bastenaken-Luik begon zijn tweede eeuw al een tijdje geleden maar vandaag vond de 100ste editie van deze laatste klassieker van het seizoen plaats op de heuvelachtige wegen in het zuiden van België.

  Een kopgroep van 6 renners werd beetje bij beetje terugebracht en uiteindelijk werd Matteo Bono als laatste teruggepakt op zo'n twintig kilometer van de finish, in de klim van de Côte de la Roche-aux-Faucons. Uiteindelijk bleef het peloton min of meer bij elkaar en in de Côte de Saint-Nicolas werd de wedstrijd ook niet beslist. Uiteindelijk eindigde deze dus in een sprint en Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) kwam daarin als winnaar uit de bus!

  De samenvatting van Luik-Bastenaken-Luik 2014

  Net na 10u00 vanochtend gingen 197 renners van start voor Luik-Bastenaken-Luik 2014, nadat de Koning Philippe van België het startschot had gegeven. Hij vierde niet zijn verjaardag zoals de Koning van Nederland maar hij vierde de 100ste editie van deze grote kl ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 5 reacties | 20641x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: woensdag 23 april 2014 om 23:49:00

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 op Google Maps/Google Earth: de 100ste!

  Het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 op Google Maps/Google Earth: de 100ste!1892. Dat is alweer lang geleden. Dat was het jaar waarin voor het eerst Luik-Bastenaken-Luik plaats vond en het is dan ook logisch dat deze wedstrijd de bijnaam La Doyenne (de "oudste") draagt. Dat was dus 122 jaar geleden maar dit jaar vindt de 100ste editie van de Belgische klassieker plaats tussen Luik en Bastenaken (en weer terug).

  Ter gelegenheid van deze 100ste editie is het parcours enigszins gewijzigd om de terugkeer van een aantal klimmetjes die volgens de organisator bijgedragen hebben aan de geschiedenis van de wedstrijd mogelijk te maken.
  In dit artikel vindt u alle details van het parcours van Luik-Bastenaken-Luik 2014 met het parcours op Google Maps/Google Earth, het profiel van de wedstrijd en het tijd- en routeschema.

  Terug in de tijd ...

  Aangezien het de 100ste editie betreft is het logisch dat we even de tijd nemen om te kijken naar de geschiedenis van de ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 30493x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: maandag 21 april 2014 om 22:24:00

  Het parcours van de Waalse Pijl op Google Maps/Google Earth: een gewijzigd slotstuk

  Het parcours van de Waalse Pijl op Google Maps/Google Earth: een gewijzigd slotstukNa de Amstel Gold Race 2014 die afgelopen zondag gewonnen werd door Philippe Gilbert, gaan de Ardennenklassiekers deze woensdag verder met de Waalse Pijl (Flèche Wallonne).

  In tegenstelling tot voorgaande jaren gaat deze wedstrijd niet van start ten westen van Huy (Binche vorig jaar en Charleroi de voorgaande jaren), maar vanuit Bastenaken (Bastogne), ten zuid-oosten van de finishstad van deze klassieker, ter gelegenheid van de 100ste editie van Luik-Bastenaken-Luik die aanstaande zondag op het programma staat.

  In dit artikel vindt u ook het slotstuk van het parcours wat ook gewijzigd is ten opzichte van vorig jaar.

  Het parcours van de Waalse Pijl 2014 op Google Maps

  Zoals hierboven al aangegeven gaat de wedstrijd dus van start in Bastenaken (Bastogne), waar normaal gesproken Luik-Bastenaken-Luik omkeert op de rotonde die zijn naa ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 14802x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 20 april 2014 om 16:59:00

  De derde overwinning van Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race!

  De derde overwinning van Philippe Gilbert in de Amstel Gold Race!De Amstel Gold Race bleef vandaag spannend tot het einde, met een kopgroep van 10 renners die beetje bij beetje teruggebracht werd tot twee renners met Christophe Riblon (AG2R La Mondiale) en Preben van Hecke (Topsport Vlaanderen-Baloise) die vooruit wisten te blijven tot de voorlaatste van de 34 beklimmingen van de wedstrijd.

  Na een hergroepering begint het gehele peloton aan de laatste klim van de Cauberg waar alles opgeblazen werd. Philippe Gilbert (BMC Racing Team) ging er toen alleen vandoor en slaagde in zijn plannetje om alleen vooruit te blijven en won hiermee voor de derde keer de Amstel Gold Race!

  De samenvatting van de Amstel Gold Race 2014

  In Zuid-Nederland, in de provincie Limburg rondom Maastricht, vond vandaag de 49ste editie van de Amstel Gold Race, de enige Nederlandse klassieker, plaats.

  Al snel na de start werd op initiatief van James Vanlandschoot (Wanty-Groupe Gobert) een groep met maar liefst 10 renners gevormd die zich losmaakte van het ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 3761x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 18 april 2014 om 22:33:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaDeze zondag staat de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race, weer op het programma en deze vindt plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Vorig jaar werd de finish namelijk verplaatst van de top van de Cauberg in Valkenburg naar de plaats waar de finish van de verschillende wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 plaats vond.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2014 is vrijwel hetzelfde als vorig jaar maar er staan nog altijd 34 beklimmingen op het programma van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal beklimmingen van 31 naar 32 en in 2012 wederom naar 31 en vorig jaar dus naar 34). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en ook kunt u het parcours downloaden in Google Earth en zo bi
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 4 reacties | 9703x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 06 april 2014 om 16:58:00

  Fabian Cancellara wint zijn 3de Ronde van Vlaanderen!

  Fabian Cancellara wint zijn 3de Ronde van Vlaanderen!Vandaag vond dan eindelijk de Ronde van Vlaanderen - of "Hoogmis" zoals deze wedstrijd in België ook wel wordt genoemd - plaats: de 98ste editie verliep tussen Brugge en Oudenaarde.

  Een wedstrijd die werd getekend door valpartijen maar spannend tot het einde, en dat is waarom deze Belgische klassiekers zo populair zijn! Na 259,8 kilometer kwam Fabian Cancellara uiteindelijk als eerste over de lijn. De Zwitserse renner wint zo voor de 3de keer de Ronde van Vlaanderen!

  De samenvatting van de Ronde van Vlaanderen 2014

  De start van de Ronde van Vlaanderen 2014 vond plaats in Brugge vanochtend om 10u15.

  Ondanks verschillende pogingen meteen na de start was het wachten tot iets meer dan 35 kilometer na de start om een groepje van 11 renners er vandoor te zien gaan, met in deze groep Stig Broeckx (Lotto-Belisol), Davide Appollonio (AG2R La Mondiale), Taylor Phinney (BMC Racing Team), Daryl Impey (Orica-GreenEdge), Aliaksandr Kuchynski (Ka ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 2207x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 04 april 2014 om 00:01:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op Google Maps/Google EarthDe Belgische wedstrijden hebben de afgelopen weken al min of meer de wielerkalender overgenomen maar één van de grootste klassiekers is natuurlijk de klassieker die dit weekend plaats zal vinden: de Ronde van Vlaanderen.

  Een aantal wijzigingen in het parcours van de Belgische wedstrijd heeft als resultaat dat deze iets langer is dan vorig jaar: 259,8 kilometer (256,2 in 2013) maar de grote lijnen van de wedstrijd blijven hetzelfde, met de 17 bergen in het tweede deel van het parcours, waarvan twee beklimmingen van de Kruisberg/Mont Hotond (de eerste wordt niet genoemd in de lijst van 17 bergen) en een drievoudige klim van de Oude Kwaremont en de Paterberg (de eerste beklimming van de Kwaeremont wordt ditmaal niet gecombineerd met de Paterberg).

  In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2014 op
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 15201x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zaterdag 29 maart 2014 om 15:54:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschema

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth, profiel en tijd- en routeschemaDe Belgische klassiekers gaan morgen verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 233 kilometer die in de tweede helft van de wedstrijd door het heuvelland komt waar deze vaak gedeeltelijk beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2014 op Google Maps

  Morgenochtend hervinden de renners en de volgers van de klassiekers elkaar in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele wedstrijden draagt deze wedstrijd namelijk ook de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek niet meer in Gent plaats.

  Vanuit Deinze gaan de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide, naar de bevoorradingszone in Veurne. Ze zetten dan koers naar het zuiden tot in Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en richting Wormhout rijden. Ze ga ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 5966x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: donderdag 20 maart 2014 om 21:17:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op Google Maps/Google EarthDe Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 105de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als vorig jaar toen dat voor het eerst het geval was.

  De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" en het zijn inderdaad wat meer lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (een verlegen zonnetje met wel wat kans op buien, met namen 's middags aan de finish) dan vorig jaar. Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan vorig jaar maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

  Aanstaande zondag zullen we weten of de 2014 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2014 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 7 reacties | 11140x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 28 februari 2014 om 22:50:00

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2014 op Google Maps/Google EarthDit weekend maken de Belgische klassiekers hun terugkeer in de UCI wielerkalender. Het seizoen 2014 van de klassiekers begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad deze zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag.

  Kuurne-Brussel-Kuurne werd vorig jaar geannuleerd vanwege sneeuw en we zullen dus pas aanstaande zondag te weten komen wie Mark Cavendish zal opvolgen, die in 2012 deze wedstrijd won. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Luca Paolini de laatste winnaar en de Italiaanse renner van de Katusha ploeg is deze zaterdag wederom aanwezig om zijn titel te verdedigen.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en het parcours op Google Maps/Google Earth van deze twee Belgische klassiekers.

  Omloop Het Nieuwsblad 2014

  Het weekend begint dus met de Omloop Het Nieuwsblad die d ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 3809x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere artikelen Volgende pagina (21 - 30) oudere artikelen