home | Nederlands | English | Français
> blog
> foto's
> UCI wielerkalender
> aan u de Tour!
> video's
> gastenboek
> zoekmachine
> mijn CV
> >> copyright <<

   
 • Laatst toegevoegde foto's:
nog 37 dagen te gaan tot de start van de Tour de France 2016, bekijk in de tussentijd de UCI wielerkalender 2016!
RSS |

Blog - Klassiekers

 • Toegevoegd: donderdag 16 april 2015 om 20:42:00

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschema

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 op Google Maps/Google Earth en het tijd- en routeschemaAanstaande zondag vindt de Nederlandse klassieker, de Amstel Gold Race plaats tussen Maastricht en ... de Rijksweg in Vilt. Sinds 2013 vindt de finish namelijk niet langer plaats bovenop de Cauberg in Valkenburg maar op dezelfde plaats als waar de wedstrijden van de Wereldkampioenschappen 2012 finishten.

  Het parcours van de Amstel Gold Race 2015 - de 50ste editie alweer! - is enigszins gewijzigd ten opzichte van vorig jaar maar de wedstrijd bevat nog altijd dezelfde 34 bergen in het parcours van deze UCI WorldTour wedstrijd (in 2011 ging het aantal bergen van 31 omhoog naar 32 en in 2012 weer terug naar 31, voordat het er 34 werden in 2013). In dit artikel vindt u het tijd- en routeschema en het parcours op een Google Maps kaart. U kunt ook het parcours down
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 7066x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: zondag 12 april 2015 om 19:11:00

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!

  John Degenkolb wint de kassei van Parijs-Roubaix 2015!John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) droomde er waarschijnlijk net zoveel van als Bradley Wiggins (Team Sky). Daar waar de Britse renner gehoopt had zijn carrière als wegwielrenner te eindigen met een overwinning in Paris-Roubaix, had de Duitser nog de nare smaak van de tweede plaats van vorig jaar in gedachten. Als één van de renners van een groepje van 7 renners die als eersten de Vélodrome van Roubaix opreden toonde John Degenkolb zijn sprinterskwaliteiten en wist zo als eerste over de lijn te komen!

  De samenvatting van Parijs-Roubaix 2015

  Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen wisten negen renners de kopgroep van de dag te vormen na een aanval op kilometer 34 onder de zon die vandaag scheen op de wegen van Paris-Roubaix 2015!

  In deze groep vonden we Gregory Rast (Trek Factory Racing), Adam Blythe (Orica ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 1 reactie | 2414x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: zaterdag 11 april 2015 om 21:30:00

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummers

  De deelnemerslijst van Parijs-Roubaix 2015 en hun rugnummersAlexander Kristoff (Team Katusha), Niki Terpstra (Etixx-QuickStep), Bradley Wiggins (Team Sky), Sep Vanmarcke (Team LottoNL-Jumbo), Greg van Avermaet (BMC Racing Team), Sebastian Langeveld (Team Cannondale-Garmin), Peter Sagan (Tinkoff-Saxo) of Lars Boom (Astana Pro Team) of een echte outsider ... de lijst van mogelijke winnaars van Paris-Roubaix 2015 is lang, aangezien er geen enkele echte favoriet is.
  Kristoff heeft bijna alles weten te winnen de afgelopen weken maar kan de Noorse rennner ook een goede prestatie wegzetten op de kasseien van de Hel van het Noorden? (zie het parcours van Parijs-Roubaix en alle details over de 27 kasseistroken hier)


  Zonder enige selectie, zonder aankondiging van favorieten, vindt u hieronder dus de deel
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 3 reacties | 2880x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Klassiekers
 • Toegevoegd: woensdag 08 april 2015 om 20:43:00

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het Noorden

  Parijs-Roubaix 2015: het parcours, de kasseistroken en de andere details van de Hel van het NoordenDe koninginnerit onder de klassiekers, Paris-Roubaix 2015, vindt aanstaande zondag plaats. Voor de 113de editie heeft de organisator ervoor gekozen om het parcours van 2013 te hergebruiken. Destijds werd de wedstrijd gewonnen door Fabian Cancellara die toen de dubbelwinst Ronde van Vlaanderen - Paris-Roubaix wist te pakken.

  Dit jaar heeft Bradley Wiggins (Team Sky) van Parijs-Roubaix zijn belangrijkste doel gemaakt, voordat hij definitief afscheid neemt van zijn carrière als professionele wegwielrenner. Als er dit jaar weer een dubbelwinst is met de Ronde van Vlaanderen dan zou Alexander Kristoff (die vandaag nog maar weer eens een koers won, de Scheldeprijs) de wedstrijd weten te winnen, maar zou het de Noorse renner van de Katusha ploeg lukken om als eerste de kasseien te verlaten en het Vélodrome van Roubaix op te rijden?


  In de Hel van het Noorden kan ieder klein dingetje de plannen van één of meerd ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 10 reacties | 19576x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix| Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: zondag 05 april 2015 om 17:25:00

  Alexander Kristoff wint de Ronde van Vlaanderen 2015, eerste Noorse overwinning

  Alexander Kristoff wint de Ronde van Vlaanderen 2015, eerste Noorse overwinningDe Ronde van Vlaanderen 2015 vond vandaag plaats onder veel betere weersomstandigheden dan de Belgische wedstrijden van de afgelopen week maar de verschillende ontsnappingpogingen in het begin van de wedstrijd bleven allemaal zonder resultaat. Een kopgroep van 7 renners vormde zich uiteindelijk na zo'n 40 kilometer en toen deze teruggepakt werd lieten de favorieten zich zien en met name Niki Terpstra en Alexander Kristoff die zich voorin de wedstrijd los weten te maken. De Nederlandse renner wist toen eigenlijk al dat hij de Noorse renner nooit zou kunnen verslaan in de sprint maar ondanks dat probeerde hij niet aan te vallen. Het was dus vrij logisch dat Alexander Kristoff als winnaar van deze Ronde van Vlaanderen 2015 uit de bus kwam, zijn 10de overwinning al dit seizoen!

  De samenvatting van de Ronde van Vlaanderen 2015

  Aan de start in Brugge wist niemand echt te vertellen wie er als winnaar uit de bus zou komen van deze 99ste Ronde van Vlaanderen ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 1068x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 03 april 2015 om 21:01:00

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 op Google Maps/Google EarthTerwijl het klassiekersseizoen in volle gang is staat dit weekend met de Ronde van Vlaanderen een echt monument onder de Belgische klassiekers op het programma. De wedstrijd vond voor het eerst plaats in 1913 en werd alleen onderbroken tijdens de Eerste Wereldoorlog en is daarmee toe aan haar 99ste editie in 2015. Alle grote namen onder de klassiekerrenners hebben de wedstrijd in het verleden gewonnen, van Henri Suter tot Fabian Cancellara via Walter Godefroot, Eddy Merckx, Roger de Vlaeminck of Johan Museeuw.

  Met 68 overwinningen in 99 edities is België de recordhouder van het aantal overwinningen in de Ronde van Vlaanderen maar we zullen zondag zien of het parcours van de Ronde van Vlaanderen 2015 wat u hieronder vindt op Google Maps/Google Earth wederom een Belgische winnaar op zal leveren of niet. Nu Tom Boonen (Etixx-QuickStep) en Fabian Cancellara (Trek Factory Racing) niet deel zullen nemen i
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | 2 reacties | 11438x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 27 maart 2015 om 20:36:00

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het profiel

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth, het tijd- en routeschema en het profielDe Belgische klassiekers gaan zondag verder met Gent-Wevelgem, een wedstrijd van 239 kilometer die in de tweede helft van de wedstrijd door het heuvelland komt waar deze vaak gedeeltelijk beslist wordt.

  In dit artikel vindt u het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps/Google Earth.

  Het parcours van Gent-Wevelgem 2015 op Google Maps

  Zondagochtend hervinden de renners en de volgers van de klassiekers elkaar in .. Deinze voor de start van Gent-Wevelgem. Zoals vele wedstrijden draagt deze wedstrijd namelijk ook de naam van de historische startplaats maar sinds 2004 vindt het vertrek niet meer in Gent plaats.

  Vanuit Deinze gaan de renners naar het westen via Tielt, Kortemark en Diksmuide, naar de bevoorradingszone in Veurne. Ze zetten dan koers naar het zuiden tot in Oost-Cappel waar ze de grens met Frankrijk oversteken en richting Wormhout rijden. Ze ga ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 7390x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 27 maart 2015 om 08:42:00

  Het parcours van E3 Harelbeke 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijst

  Het parcours van E3 Harelbeke 2015 op Google Maps/Google Earth en de deelnemerslijstDe tijd vliegt en het is alweer de dag dat de eerste Belgische kasseienklassieker van de UCI WorldTour van start gaat, de E3 Harelbeke.

  De E3 Harelbeke, waarmee het klassiekersseizoen echt van start gaat na Dwars door Vlaanderen die woensdag gewonnen werd door Jelle Wallays (Topsport Vlaanderen-Baloise), kent een parcours met een verzameling van maar liefst 17 bergen met name halverwege de koers. Hieronder kunt u dit parcours in detail bekijken met een Google Maps kaart, het profiel van de wedstrijd, de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth met een KML bestandje en de lijst van deelnemende renners.

  Het parcours van de E3 Harelbeke 2015 op Google Maps

  De E3 Harelbeke gaat van start op dezelfde plaats als waar we aan het eind van de middag de winnaar van de wedstrijd zullen kennen, in de Stasegemsesteenweg in Harelbeke, en de renners bege ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2442x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Toegevoegd: vrijdag 20 maart 2015 om 22:13:00

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op Google Maps/Google EarthDe Primavera vindt aanstaande zondag alweer plaats! De 106de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo zoals ze in het Italiaans zeggen) vindt dit jaar wederom plaats op zondag, net als de afgelopen twee jaren.

  De vertaling van "primavera" vanuit het Italiaans wordt in het Nederlands natuurlijk "lente" maar het zijn niet echt lente-achtige weersomstandigheden die zondag op het programma staan (miezerbuien en windstoten). Minder erbarmelijke omstandigheden dus dan in Tirreno Adriatico maar wel nog altijd bijna 300 kilometer op het programma ...

  Aanstaande zondag zullen we weten of de 2015 editie van Milaan-Sanremo in een sprint zal eindigen of niet en wie de winnaar zal zijn!


  In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2015 op een Google Maps kaart, het tijd- en routeschema van de wedstrijd en het profiel met daarin de verschillende klimmetjes met name in de tweede helft van het parcours. Aan het einde van het artikel vindt u ook een KML bestandje wa ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 5717x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Google Maps/Google Earth| Klassiekers
 • Toegevoegd: vrijdag 27 februari 2015 om 21:12:00

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google Earth

  Het parcours van de Omloop Het Nieuwsblad en Kuurne-Brussel-Kuurne 2015 op Google Maps/Google EarthDit weekend nemen de Belgische klassiekers de macht over in de UCI wielerkalender. Het klassiekerseizoen van 2015 begint zoals gebruikelijk met de Omloop Het Nieuwsblad op zaterdag en Kuurne-Brussel-Kuurne op zondag. Voor sommige mensen begint het wielerseizoen pas echt als de Omloop plaats vindt. Alhoewel het seizoen al in volle gang is zal dat in hun gedachten vanaf dit weekend dus ook echt het geval zijn!

  Kuurne-Brussel-Kuurne vond in 2013 niet plaats vanwege de sneeuw maar in 2014 werd de wedstrijd gewonnen door Tom Boonen (Mark Cavendish ging in 2012 met de winst naar huis) en we zullen zondag dus zien wie de opvolger wordt van de Belgische sprinter. Wat betreft de Omloop Het Nieuwsblad is Ian Stannard de titelhouder na een duosprint met Greg van Avermaet vorig jaar.

  In dit artikel vindt u de tijd- en routeschema's, de profielen met de verschillende bergen en de kaarten met het parcours van deze twee Belgische klassiekers op
  ...

  > Lees het vervolg van dit artikel | nog geen reacties | 2544x bekeken

  dit artikel is geplaatst in: Klassiekers| Google Maps/Google Earth
 • Vorige pagina (1 - 10) nieuwere artikelen Volgende pagina (21 - 30) oudere artikelen