zondag 12 april 2015 om 19u11

John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) droomde er waarschijnlijk net zoveel van als Bradley Wiggins (Team Sky). Daar waar de Britse renner gehoopt had zijn carrière als wegwielrenner te eindigen met een overwinning in Paris-Roubaix, had de Duitser nog de nare smaak van de tweede plaats van vorig jaar in gedachten. Als één van de renners van een groepje van 7 renners die als eersten de Vélodrome van Roubaix opreden toonde John Degenkolb zijn sprinterskwaliteiten en wist zo als eerste over de lijn te komen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van Parijs-Roubaix 2015

Na verschillende mislukte ontsnappingspogingen wisten negen renners de kopgroep van de dag te vormen na een aanval op kilometer 34 onder de zon die vandaag scheen op de wegen van Paris-Roubaix 2015!

In deze groep vonden we Gregory Rast (Trek Factory Racing), Adam Blythe (Orica-GreenEDGE), Alexis Gougeard (AG2R La Mondiale), Sean de Bie (Lotto-Soudal), Aleksejs Saramotins (IAM Cycling), Pierre-Luc Périchon (Bretagne-Séché Environnement), Tim Declercq (Topsport Vlaanderen-Baloise), Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert) en Ralf Matzka (Bora-Argon 18) en het peloton liet hen er eindelijk vandoor gaan, ook al hadden ze in eerste instantie moeite om een gaatje te slaan. Voordat ze de eerste kasseistrook opreden bereikte hun voorsprong het maximum, van maar liefst bijna 10 minuten.

In de Trouée d'Arenberg verloor de kopgroep haar eerste element, Sean de Bie, voordat Saramotins aanviel in deze kasseistrook die deel uitmaakt van één van de zwaarste van Paris-Roubaix, maar de andere renners van de kopgroep wisten het gaatje weer dicht te rijden bij het uitrijden van deze kasseistrook om zo weer een groep van 8 te vormen.

Wanneer een deel van het peloton opgehouden wordt door een trein besluiten de UCI commissarissen het tempo van de rest van het peloton te vertragen om zo het peloton weer samen te laten komen na deze spoorwegovergang.
Onder leiding van de Etixx-QuickStep ploeg vormde zich een groep van favorieten voorin het peloton in de kasseistrook van Tilloy met Niki Terpstra en Zdenek Stybar en we vonden daarin met name de favorieten Peter Sagan (Tinkoff-Saxo), John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) en Lars Boom (Astana) maar andere favorieten zoals Bradley Wiggins (Team Sky) en Alexander Kristoff (Team Katusha) weten het gaatje dicht te rijden terwijl de kopgroep Pierre-Luc Périchon verliest na een lekke band op zo'n zestig kilometer van de finish.

Op zo'n 25 kilometer van de finish rijdt de groep met favorieten het gat met de kopgroep dicht en snel daarna volgen verschillende aanvallen maar deze worden allemaal teruggepakt. Tot die van Greg van Avermaet (BMC Racing Team) op 12 kilometer van de finish, in eerste instantie alleen gevolgd door Yves Lampaert (Etixx-QuickStep). John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) zet dan de achtervolging in en weet op 6 kilometer van de finish de twee renners uit de kopgroep in te halen. Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep), Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE), Martin Elmiger (IAM Cycling) en Lars Boom (Team LottoNL-Jumbo) zijn dan de volgende renners die de tegenaanval inzetten en beetje bij beetje voegen ook zij zich bij de kopgroep in de laatste kilometers. Met 7 renners komen ze dan het vélodrome van Roubaix oprijden en wanneer John Degenkolb zijn sprint van ver aanzet voor de tweede doorkomst over de finishlijn kan geen enkele andere renner van de kopgroep hem nog verslaan en zo wint de Duitse renner Paris-Roubaix 2015, na een tweede plaats achter Niki Terpstra (Etixx-QuickStep) vorig jaar!

Het klassement van Parijs-Roubaix 2015

Hieronder vindt u de top 10 van Paris-Roubaix 2015:

1/ John Degenkolb (Team Giant-Alpecin) - 5h49'51"
2/ Zdenek Stybar (Etixx-QuickStep)
3/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team)
4/ Lars Boom (Astana Pro Team)
5/ Martin Elmiger (IAM Cycling)
6/ Jens Keukeleire (Orica-GreenEDGE)
7/ Yves Lampaert (Etixx-QuickStep) - +0'07"
8/ Luke Rowe (Team Sky) - +0'28"
9/ Jens Debusschere (Lotto-Soudal) - +0'29"
10/ Alexander Kristoff (Team Katusha) - +0'31"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De foto's van Parijs-Roubaix 2015

De eerste foto's aan de start van Paris-Roubaix 2015 staan al sinds het begin van de middag online en u vindt er tevens sinds vanmiddag de foto van het podium van Paris-Roubaix 2015. Laat 's avonds is een complete selectie van foto's van de wedstrijd geplaatst:

>> De foto's van Parijs-Roubaix 2015

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3742x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Roubaix | Klassiekers

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Un beau vainqueur !

    | Honoré Bonnet | maandag 13 april 2015 om 16u35

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer vier ?