woensdag 02 april 2014 om 23u16

Nadat de wildcards voor de Giro d'Italia werden toegekend aan andere ploegen en aangezien de ploeg eigenlijk kansloos was voor een uitnodiging voor de Tour de France 2014, maakt de Afrikaanse ploeg uiteindelijk haar droom om dit jaar deel te nemen aan een Grote Tour waar ter gelegenheid van de Ronde van Spanje 2014, de Vuelta a España.

Vandaag werd namelijk de selectie van ploegen aangekondigd door de organisator van de wedstrijd* en MTN-Qhubeka is één van de 4 uitgenodigde ploegen naast de 18 UCI ProTeams die zeker zijn van een plaats in de UCI WorldTour wedstrijden.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De 18 UCI ProTeams

De 18 UCI ProTeams zijn dus sowiesop aanwezig in alle UCI WorldTour wedstrijden en voor hen was het dus al duidelijk dat ze zouden deelnemen aan de Vuelta a España 2014:

Frankrijk AG2R La MondialeSpanje Movistar Team
Kazachstan Astana Pro TeamBelgië Omega Pharma-QuickStep Cycling Team
Nederland Belkin Pro Cycling TeamAustralië Orica-GreenEDGE
Verenigde Staten BMC Racing TeamFrankrijk Team Europcar
Italië CannondaleNederland Team Giant-Shimano
Frankrijk FDJ.frRusland Team Katusha
Verenigde Staten Garmin-SharpGroot-Brittannië Team Sky
Italië Lampre-MeridaDenemarken Tinkoff-Saxo
België Lotto-BelisolVerenigde Staten Trek Factory Racing

De genodigde ploegen ...

4 andere ploegen komen aan de start van de 69ste editie van de Vuelta a España 2014 in Jerez de la Frontera op 23 augustus 2014 voor een wedstrijd die hen brengt naar Santiago de Compostela waar ze op 14 september aankomen (zie het artikel De Ronde van Spanje 2014: de renners op weg naar Santiago de Compostela voor meer informatie over het parcours).
  • Caja Rural-Seguros RGASpanje De eerste uitnodiging was voor een Spaanse ploeg, Caja Rural-Seguros RGA, die voor de 3de achtereenvolgende keer zal deelnemen aan de Ronde van Spanje.

    Juanma Hernández, directeur van de ploeg, was duidelijk blij met de uitnodiging en gaf aan: Uit naam van Caja Rural-Seguros RGA wil ik Unipublic, de organisator van de Vuelta, bedanken voor het vertrouwen wat zij ons wederom schenken. Voor de ploeg en onze sponsors is het heel belangrijk om deel te nemen aan de Vuelta a España en de ploeg kan zich hiermee jaar in jaar uit ontwikkelen en we hebben dan ook goede herinneringen aan de afgelopen twee jaren. We kunnen de organisator dan ook alleen maar bedanken voor de uitnodiging en het hernieuwde vertrouwen. We zullen er alles aan doen om te laten zien dat we deze uitnodiging verdienden.
  • Frankrijk De Cofidis, solutions crédits ploeg doet voor de 17de keer (de 14de achtereenvolgende keer sinds 2001) deel aan de Vuelta a España 2014 en terwijl de ploeg voor de ploegenselectie van de Tour de France 2014 nog een Tweet geplaatst om de selectie aan te kondigen maar de ploeg uit Noord-Frankrijk was nu blijkbaar zo weinig verrast met de uitnodiging voor de Ronde van Spanje 2014 dat de ploeg er helemaal niets over zegt!
  • IAM CyclingZwitserland De Zwitserse ploeg IAM Cycling, ook al uitgenodigd voor de Tour de France 2014, neemt dit jaar dus uiteindelijk deel aan twee Grote Ronden.

    Michel Thétaz, de oprichter van IAM (Independent Asset Management), groot wielerfan en ook oprichter van deze wielerploeg, liet wederom weten blij te zijn met deze uitnodiging: Dit is heel goed nieuws waarmee wij onze missie dit jaar af kunnen maken.

    We hadden als doel deel te nemen aan twee Grote Ronden. Alhoewel we niet zijn uitgenodigd voor de Giro, was de uitnodiging voor de Tour de France voor ons een geweldig cadeau.

    En de uitnodiging voor de Vuelta is nu zowel een eer als een gunst want hiermee wordt het werk van de ploeg, renners en medewerkers, erkend.

    En voor de sponsor levert dit ook een geweldigde exposure op en dat is ook zeker de moeite waard. We hadden contact opgenomen met Unipublic aan het begin van het jaar en onze goede contacten leveren nu resultaat op.

    Maar ik weet ook dat de prestaties en de successen in de Tirreno-Adriatico en in het Critérium de rest hebben gedaan.
  • MTN-QhubekaZuid-Afrika De MTN-Qhubeka ploeg waarover u regelmatig informatie kunt lezen dankzij de voedingsdeskundige van de ploeg, Rob Child (zie de rubriek MTN-Qhubeka van deze site) is de laatste ploeg met een uitnodiging voor de Spaanse Grote Ronde van dit jaar.

    De ploeg had oorspronkelijk alle hoop gericht op een uitnodiging voor de Giro d'Italia 2014 maar had helaas geen geluk in deze Italiaanse wedstrijd. Het is dus niet verrassend dat Doug Ryder, de manager van de Zuid-Afrikaanse ploeg, spreekt van een droom die waarheid wordt: Het is voor ons altijd een droom en ons doel geweest om een Afrikaanse ploeg naar het hoogste niveau te brengen in de internationale wielerwereld, zowel in de grootste ééndagskoersen, de Monumenten, of de Grote Ronden. Een uitnodiging voor de Vuelta is het begin van een droom die werkelijkheid wordt. Onze droom gaat verder dan het wielrennen en de goede prestaties in deze wedstrijden, het is voor ons een mogelijkheid om duizenden mensen samen te brengen in de Afrikaanse dorpjes op de Qhubeka Buffalo fietsen waarmee hun levens beter worden. MTN heeft ons altijd geholpen in het nastreven van deze droom om Afrika verder te helpen en met de miljoenen ogen die gericht zullen zijn op de ploeg in de Vuelta, wordt deze droom werkelijkheid.


* Unipublic, nu eigendom van A.S.O.

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 12741x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Vuelta a España | Vuelta a España 2014

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. Bonjour Thomas,

    merci pour l'article.
    Pour Cofidis, sa sélection tiens, si je ne m'abuse, à la présence du sponsor comme partenaire de l'épreuve, donc rien d'étonnant qu'ils ne communiquent même plus là-dessus.
    Par contre, a-t-elle sa place sur le Tour et la Vuelta ? Là est la question, puisqu'ils ne font aucun résultats, leurs leaders sont transparents...

    Caja Rural, rien d'étonnant
    Iam, c'est l'une des rares équipes Continentales Pro à avoir un effectif solide pour participer à plusieurs grands tours.
    MTN, avec Ciolek et Gerdemann, et des coureurs comme Teklehaymanot et Meintjes qui pourront se frotter à un niveau supérieur, ca pourrait être tout bénéfique.

    C'est un bon choix, sauf pour Cofidis donc.

    Bonne journée

    | Aurélien M. | donderdag 03 april 2014 om 08u59

  2. Bonjour Aurélien,

    Il ne faut pas oublier que Cofidis a brillé sur la Vuelta, avec Moncoutié, Taaramaé et l'an dernier Nicolas Edet. Ce sont tout de même 5 victoires d'étape et 5 maillots de la montagne depuis 2008. Je pense qu'ils montrent aux organisateurs qu'ils respectent l'invitation reçue, qui plus est en animant souvent la course. Ceci est très important pour un organisateur. Pour moi, le doute est plus sur MTN en lieu et place de NettApp, qui avait également été très bonne l'an dernier sur la Vuelta.

    | Olivier73 | donderdag 03 april 2014 om 19u19

  3. Bonsoir Olivier,

    Ce n'était pas Bagot plutôt ? Enfin, peut-être que Navarro sera aligné. Je n'ai pas trop de souvenir des coureurs de Cofidis pour les courses de 2012-2013 (à l'exception de Navarro qui était toujours là, mais discret). Avec ce début de saison bien pale de Coppel et Taaramae, je n'ai pas vraiment l'impression que ca va s'améliorer.

    NetApp est déjà sur le tour et ils ont un effectif pas suffisant pour aligner de nombreux coureurs sur deux GT, ils sont vraiment une dizaine à pouvoir tenir la route, alors sur deux GT, c'est trop peu.

    Nous verrons bien au mois de septembre ;)

    | Aurélien M. | vrijdag 04 april 2014 om 19u11

  4. Je peux vous confirmer que Nairo sera au Giro et à la Vuelta !...

    Note: même si le Québec est sous la neige et gelé tout l'hiver, au printemps à la fonte des neiges, les nouvelles se rendent jusqu'à nous !...
    Pierre du Québec

    | Pierre Mailhiot | zondag 13 april 2014 om 04u05

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één keer zes ?