woensdag 17 juli 2013 om 19u22

Na de Col de Manse vanaf Gap en het parcours van de tijdrit Embrun-Chorges, gaan we in deze serie verder met filmpjes van het parcours van de Tour de France 2013 in de Alpen met de klim van de Col de Manse vanaf La Bâtie-Neuve (de andere kant dan die dinsdag beklommen werd), de Alpe d'Huez, de verbindingsroute vanaf Alpe d'Huez en de klim van de Col de Sarenne en de afdaling van de Col de Sarenne.

Samen vormen deze de belangrijkste beklimmingen van de etappe van de Tour de France 2013 van morgen tussen Gap en de Alpe d'Huez en met deze filmpjes kunt u dus een goed idee krijgen van de plaatsen waar Chris Froome (Team Sky) waarschijnlijk zal moeten reageren op verschillende aanvallen van een aantal van zijn belangrijkste tegenstanders!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De klim van de Col de Manse vanaf La Bâtie-Neuve

Nadat de renners de stad Gap hebben verlaten zet het peloton koers richting La Bâtie-Neuve, stad waar de renners na 4,5 kilometer na de werkelijke start aankomen.

Ze draaien hier linksaf naar de klim van de Col de Manse, die twee dagen vantevoren ook al in de andere richting beklommen werd. De klim van deze kant is mooier en de route ervan komt uit op die van de etappe die finishte in Gap ter hoogte van La Rochette en op de rotonde net na de top van de berg gaan de renners rechtdoor (terwijl ze twee dagen eerder van links kwamen).

Hieronder ziet u de klim van deze berg, in twee delen want ik moest helaas stoppen om iemand te helpen die een lekke band had gekregen in de afdaling van deze berg in de andere richting (u kunt uiteraard ook nu weer de video laten starten op de door u gewenste plaats door het fietsje te verplaatsen op de kaart):

De Alpe d'Huez

U kent hoogstwaarschijnlijk wel de befaamde 21 bochten van de Alpe d'Huez vanaf Bourg d'Oisans, die de renners beklimmen na 108 kilometer in de wedstrijd. Hieronder kunt u deze klim (her)bekijken in ons filmpjee (wederom twee filmpjes, ditmaal omdat ik van de gelegenheid van Alpe d'Huzes gebruik heb gemaakt om mijn nicht eindelijk weer eens te zien!):

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De klim en afdaling van de Col de Sarenne

Een paar weken geleden, ter gelegenheid van de doorkomst van het Critérium du Dauphiné, liet ik u al wat beelden zien van de afdaling van de Col de Sarenne, maar ditmaal kunt u de klim van deze nooit eerder beklommen berg in de Tour de France ontdekken, vanaf Alpe d'Huez, en de afdaling ervan (u zult zien dat ik behoorlijk rem, met name vanwege de grote hoeveelheid steentjes op de weg, maar dat zal niet (of veel minder) het geval zijn voor de renners van de Tour), in de twee onderstaande filmpjes:


Na deze afdaling en de lange rit door de vallei tot aan Bourg d'Oisans beklimmen de renners wederom de Alpe d'Huez, ditmaal tot aan de gebruikelijke top waar normaal gesproken de finish van de Tour de France etappe wordt beslist. Om het precieze parcours van deze 18de etappe tussen Gap en de Alpe d'Huez te bekijken kunt u de Google Maps versie gebruiken!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 6298x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2013 | Kinomap

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. un peut triste pour le courreur français qui est tomber hier au contre la montre...mais je garde espoirs pour toute l'équipe de france avec qui j'espère vas gagner aujourd'hui.......bonne chance tout le monde et courrage ...les français sont les meilleurs...laurent de sarrians...le:18.07.2013.a:10h.55.06.

    | bauso.laurent. | donderdag 18 juli 2013 om 10u55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vijf ?