dinsdag 02 juli 2013 om 19u26

De 4de etappe van de Tour de France 2013 vond vandaag plaats in de straten van de stad Nice in de vorm van een ploegentijdrit.

Weinig verrassend zorgde deze tijdrit dus voor een opschudding in het algemeen klassement want de tijdsverschillen waren zeer klein voor deze etappe (1 seconde voor een grote groep renners). De bestgeplaatste ploegen vandaag noteerden vrijwel dezelfde tijden (de eerste 4 ploegen in 10 seconden) en deze tijdrit zorgt dus niet voor een "vertekening" van het eindklassement op de Champs-Elysées over 17 dagen.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de ploegentijdrit van de Tour de France 2013 in Nice (4de etappe)

Na een vlucht vanuit Corsica voor de terugkeer op het vasteland zijn de renners gisterenavond aangekomen in Nice terwijl de staff van de ploegen en de andere volgers van de Tour het geluk hadden de originele tijden van Corsica Ferries te testen die haar passagiers om 3u25 wakker maken om eindelijk de boot te kunnen verlaten om 6u00 ...

Toen de ploegen één voor één over de finishlijn kwamen in Nice, was het al snel de Omega Pharma-QuickStep ploeg, wereldkampioen in deze discipline, die een referentietijd wegzette, 25'57" voor de 25 kilometer van het parcours wat bijna een lusje vormde in Nice.

De Sky ploeg, van de grote favoriet van de wedstrijd, Chris Froome, noteert vervolgens een tijd van 25'58", 3 seconden meer dan de Belgische ploeg. De ploeg verliest dus niet veel tijd voor het einddoel: de gele trui op de Champs-Elysées in Parijs op 21 juli.

De Orica-GreenEDGE ploeg zorgt echter voor een leuke tweede overwinning in twee dagen, nadat Simon Gerrans gisteren de 3de etappe won in de sprint in Calvi (zie foto's), aangezien 6 van de 9 renners van de Australische ploeg een tijd noteerden die 1 seconde onder die van de Omega Pharma-QuickStep ploeg lag.

Het klassement van de ploegentijdrit in Nice

Hieronder vindt u de top 10 van deze ploegentijdrit:

1/ Orica-GreenEDGE - 25'56"
2/ Omega Pharma-QuickStep - +0'01"
3/ Team Sky - +0'03"
4/ Team Saxo-Tinkoff - +0'09"
5/ Lotto-Belisol - +0'17"
6/ Garmin-Sharp
7/ Movistar Team - +0'20"
8/ Lampre-Merida - +0'25"
9/ BMC Racing Team - +0'26"
10/ Katusha - +0'28"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het algemeen klassement na de 4de etappe van de Tour de France 2013

Na deze 4de etappe in de vorm van een ploegentijdrit vinden we de renners van de beste ploegen in deze etappe bovenaan het klassement: 3 renners van Orica-GreenEDGE gaan 2 renners van Omega Pharma-QuickStep, 3 renners van Sky en 2 renners van Saxo-Tinkoff voor in de nieuwe top 10 waar Jan Bakelants (Radioshack-Leopard) na 2 dagen zijn gele trui kwijt raakt aan Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE):

1/ Simon Gerrans (Orica-GreenEDGE) - 12h47'24"
2/ Daryl Impey (Orica-GreenEDGE)
3/ Michael Albasini (Orica-GreenEDGE)
4/ Michal Kwiatkowski (Omega Pharma-QuickStep) - +0'01"
5/ Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep)
6/ Edvald Boasson Hagen (Team Sky) - +0'03"
7/ Chris Froome (Team Sky)
8/ Richie Porte (Team Sky)
9/ Nicolas Roche (Team Saxo-Tinkoff) - +0'09"
10/ Roman Kreuziger (Team Saxo-Tinkoff)

De foto's van de ploegentijdrit van de Tour de France 2013 in Nice

Klik op onderstaande link om de bijbehorende fotorubriek te bekijken:

>> foto's van de ploegentijdrit van de Tour de France 2013 in Nice

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2456x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2013

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. bonne route a toute l'équipe de france des courreurs ciclistes ainssi qu'a la caravane du tours de france 2013.....avec la fraicheur de cet après-midi...je pense que nos courreurs aurons moins chauds qu'hier!!!!!!!!!!!!!!!!!laurent,sarrians,le:03.07.2013.a:14h.06.05.

    | bauso.laurent. | woensdag 03 juli 2013 om 14u07

  2. Je souhaite moins de chute sur le tour.J attend la montagne pour voir les favoris.

    | Souleymane ILBOUDO | vrijdag 05 juli 2013 om 11u39

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus één ?