zaterdag 25 mei 2013 om 11u06

Na de aankondiging van de wijzigingen in het parcours van de 19de etappe, uiteindelijk gevolgd door de annulering ervan gisteren aangezien de sneeuw op de lagere toppen uit het nieuwe parcours ook roet in het eten gooide, volgt ook de voorlaatste etappe van de Giro d'Italia 2013 vandaag een gewijzigd parcours.

In dit artikel vindt u het nieuwe parcours, op Google Maps en te downloaden in Google Earth, het nieuwe tijd- en routeschema en het nieuwe profiel van de 20ste etappe van de Ronde van Italië 2013 die vandaag plaats vindt tussen Silandro (Schlanders) en Tre Cime di Lavaredo (Auronzo).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het nieuwe parcours van de 20ste etappe van de Ronde van Italië 2013 (Silandro > Tre Cime di Lavaredo) op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema

Het is zo dus al de 4de keer sinds de start van de Giro d'Italia 2013 dat een etappe last heeft van het grillige weer van deze maand mei.

Ditmaal zijn het de beklimmingen van de Passo Costalunga (1.745 meter), de Passo san Pellegrino (1.918 meter) en vooral de Passo Giau (2.236 meter) die ontoegankelijk bleken te zijn aangezien de sneeuwgrens nog altijd rond de 1.800/1.900 meter ligt. De slotklim, naar Tre Cime di Lavarado, waarvan de top wordt bereikt op een hoogte van 2.304 meter en die zo de nieuwe cima coppi (het dak van de Giro d'Italia) wordt is echter niet geschrapt van de gewijzigde kaart van deze etappe. Op de plaats waar deze foto vanochtend werd genomen is de weg in ieder geval sneeuwvrij:


Over het nieuwe parcours volgt het peloton tot aan Bolzano het oorspronkelijke parcours om daar af te buigen naar het noord-oosten via Bressanone en Brunico alvorens weer af te dalen naar het zuiden, na de sprint in Dobbiaco, naar de al geplande sprint in Cortina d'Ampezzo . Daar komen de renners dan weer terug op het oorspronkelijke parcours en daar begint dan de klim van allereerst de Passo Tre Croci< (1.805 m) en vervolgens de slotklim naar de finishstreep.

Hieronder vindt u het nieuwe parcours, in rood ingetekend op de kaart, en ook het oorspronkelijke parcours is te zien op de kaart, in het blauw.

U kunt ook het nieuwe tijd- en routeschema en het nieuwe profiel van deze gewijzigde 20ste etappe van de Giro d'Italia 2013 bekijken:
Het tijd- en routeschema van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2013 Het profiel van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2013

20/ Silandro > Tre Cime di Lavaredo

[X] Close

Het nieuwe parcours van de 20ste etappe van de Ronde van Italië 2013 (Silandro > Tre Cime di Lavaredo) in Google Earth

Mocht u het nieuwe parcours van de 20ste etappe van de Giro d'Italia 2013 liever in Google Earth bekijken, download dan onderstaand KML bestandje:

>> Download het nieuwe parcours van de 20ste etappe van de Ronde van Italië 2013 in Google Earth

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 14202x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Giro d Italia | Giro d'Italia 2013 | Open Street Maps/Google Maps/Google Earth

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht plus vijf ?