woensdag 20 maart 2013 om 23u41

Afgelopen weekend vonden de 2de en 3de wedstrijd van de Coupe de France PMU 2013, de Classic Loire Atlantique en Cholet-Pays de Loire 2013, plaats in West-Frankrijk. Een weekend met twee Franse wedstrijden die tegelijkertijd plaats vonden met Milaan-Sanremo die plaats vond in erbarmelijke weersomstandigheden en die gewonnen werd door Gerald Ciolek (MTN-Qhubeka).

Dankzij zijn 4de plaats in deze Italiaanse wedstrijd wist Sylvain Chavanel (Omega Pharma-QuickStep) op te klimmen naar de eerste plaats in het huidige klassement van de UCI WorldTour.

In dit artikel vindt u, in de vorm van twee video's, een terugblik op deze twee Franse wedstrijd, de Classic Loire Atlantique onder de hagel en de regen en Cholet-Pays de Loire onder een klein zonnetje.

Zoals gebruikelijk zijn de video's in dit artikel beschikbaar in HD. Om van de beste kwaliteit te genieten dient u de video's dus fullscreen te bekijken en te kiezen voor de instelling 1080HD met het configuratiewieltje rechtsonderaan.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE

De videobeelden van de Classic Loire Atlantique 2013

Op zaterdag werd de Classic Loire Atlantique getekend door een kopgroep van 17 renners die pas laat werd teruggepakt, voordat Edwig Cammaerts (Cofidis solutions crédits) een solo-overwinning pakte.

Herbeleef deze wedstrijd in beeld en geluid in onderstaande video:

beelden: Cédric Carteron / foto's en montage: Thomas Vergouwen

De videobeelden van Cholet Pays de Loire 2013

De volgende dag stond Justin Jules (La Pomme Marseille) nog altijd aan de leiding van het klassement van de Coupe de France PMU 2013, dankzij zijn 5de plaats de dag ervoor (na zijn overwinning in de Grand Prix La Marseillaise) en hij behield uiteindelijk deze plaats na de wedstrijd rondom Cholet.

In deze wedstrijd werd al snel een kopgroep met 5 renners gevormd en uiteindelijk wist een renner uit deze groep, Damien Gaudin (Europcar), deze wedstrijd te winnen.