donderdag 14 maart 2013 om 01u14

Aanstaande zondag staat alweer de Primavera op het programma! De 104de editie van Milaan-Sanremo (of Milano-Sanremo in het Italiaans natuurlijk) vindt dit jaar op zondag plaats en niet op zaterdag zoals gebruikelijk was.

Als je "primavera" vertaalt uit het Italiaans krijg je de Nederlandse vertaling "voorjaar". Het weer van aanstaande zondag lijkt echter een zware klassieker op te gaan leveren want, alhoewel de zon af en toe zijn gezicht zal laten zien, is de kans vrij groot dat de renner de bijna 300 kilometer van deze wedstrijd gedeeltelijk in de regen of in ieder geval op natte wegen zullen afleggen!

Sprint of niet sprint? Sagan of niet Sagan? Dat zien we zondag als we de winnaar kennen van de 2013 editie van Milaan-Sanremo!


In dit artikel vindt u het parcours van Milaan-Sanremo 2013 op Google Maps, het tijd- en routeschema en het profiel waarin de verschillende klimmetjes met name in het tweede deel van de wedstrijd te zien zijn. Ten slotte vindt u in dit artikel een KML bestand waarmee u het parcours van Milaan-Sanremo 2013 kunt bekijken in Google Earth en zo dit parcours bijvoorbeeld kunt bekijken in een virtuele vogelvlucht!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het parcours van Milaan-Sanremo 2013 in Google Maps

De fictieve start van de meest prestigieuze Italiaanse klassieker vindt plaats op het Piazza Castello in Milaan. Het geneutraliseerde deel van de wedstrijd loopt door het centrum van de stad over de Via Giosué Carducci, de Via Edmondo de Amicis, de Via Molino delle Armi, de Corso Italia, de Via Pietro Teuliè, de Via Gian Carlo Castelbarco, gevolgd door de Via Carlo Bazzi, de Via Lampedusa, de Via Lorenzo Valla, de Via Medeghino en de Via del Missaglia en ten slotte via de Via Pietro Boifava naar de Via della Chiesa Rossa waar de renners dan echt van start gaan na 7,5 kilometer vanaf de startplaats.

Vandaaruit gaat de wedstrijd richting Binasco waar de renners afslaan naar Pavia en Casteggio. Ze zetten vervolgens koers naar Voghera en Tortona gevolgd door Nova Ligure. Via Basaluzzo zakken de renners af naar het zuiden om via Ovada terecht te komen in de bevoorradingszone in Campo Ligure.

De wedstrijd wordt dan een stukje zwaarder, met de klim van de Passo del Turchino. Ze komen vervolgens terecht op een vlakker stuk langs de kust, richting Savona en de volgende klim in Le Mànie. Een stukje verder, in Ceriale, kunnen de renners wederom energie opdoen in de tweede bevoorradingszone waarna ze beginnen aan het slotstuk van de wedstrijd, waar het normaal gesproken allemaal wat interessanter wordt.

Het peloton vindt dan een opvolging van drie capi, de Capo Mele, Capo Cervo en Capo Berta, gevolgd door de wat beruchtere beklimmingen van de Cipressa en Poggio. Eénmaal op de top van de laatste klim zijn ze op nog maar 6,2 kilometer van de finish in Sanremo waar we ofwel een massasprint krijgen met een beperkt peloton, een strijd tussen een paar rijders in een kopgroep of een solo-ontsnapping ... Wie zal in dit spel de opvolger worden van Oscar Freire (2010), Matthew Goss (2011) en Simon Gerrans (2012)? Dat zien we zondag rond 17u15.

Hieronder vindt u het tijd- en routeschema, het parcours op Google Maps en het profiel van Milaan-Sanremo 2013. Klik op de verschillende afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van Milaan-Sanremo 2013 Het profiel van Milaan-Sanremo 2013 Het parcours van Milaan-Sanremo 2013 op Google Maps

Milaan-Sanremo 2013

[X] Close

Milaan-Sanremo 2013

[X] Close

Het parcours van Milaan-Sanremo 2013 in Google Earth

Als u het parcours van Milaan-Sanremo 2013 liever in Google Earth bekijkt en zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht maakt over het parcours, dan kunt u het bijbehorende KML bestand in Google Earth downloaden middels onderstaande link:

>> Downloadt het parcours van Milaan-Sanremo 2013 in Google Earth (KML bestand)
Het parcours van Milaan-Sanremo 2013

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

5 reacties | 8314x bekeken

dit artikel is geplaatst in: OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Klassiekers

Reacties

Er zijn 5 reacties!
  1. Who would bet against Peter Sagan?

    | curleyman | vrijdag 15 maart 2013 om 20u57

  2. Laten we hopen dat Team Sky niet de hele wedstrijd domineert.

    | Antonetta | zaterdag 16 maart 2013 om 20u33

  3. Rather interesting new twist on Cipressa on the Google Earth track... Hopefully, they will go by the traditional roads tomorrow. If they go by the highly inovative path that the kml suggests, a moutainbike or at least a cyclocross bike would be recommended.

    | Gunnar Steinhard | zaterdag 16 maart 2013 om 23u57

  4. Un favori Sagan, un outsider français Chavanel qui a montré sa forme sur Paris-Nice, un coureur qui va faire exploser le peloton dans la Cipressa, Nibali pour éliminer des spinters, attention à Degenkolb et à Boasson Haagen qui ont le profil.

    | david | zondag 17 maart 2013 om 12u13

  5. Ik hoopte Chavanel, maar dit was wel een speciale rit.

    | albertozi | zondag 17 maart 2013 om 18u41

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is acht keer één ?