zondag 20 januari 2013 om 11u08

De People's Choice Classic, een 51 kilometer lang criterium in aanloop naar de Tour Down Under 2013 vond vanavond (lokale tijd) plaats in de straten van Adelaide in Zuid-Australië, op een circuit van slechts 1,7 kilometer.

Voor de derde keer sinds de start van dit criterium wist André Greipel (Lotto-Belisol) het te winnen, ditmaal voor Matthew Goss (Orica-GreenEDGE).

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de People's Choice Classic 2013

Zoals vrijwel altijd in dit criterium begon het allemaal met een ontsnapping die zorgde voor wat animatie in de wedstrijd voordat deze teruggepakt werd door het peloton in voorbereiding van de sprint die het een en ander allemaal af zou maken.

De kopgroep van de dag werd gevormd meteen na de start, zodra de vlag waarmee de start werd aangegeven naar beneden ging gingen de Duitser Jens Voigt (Radioshack-Leopard-Trek) - de oudste renner van het peloton - en de Australiër Zakkary Dempster (UniSA) er vandoor. Hun voorsprong liep op tot waarden van meer dan een minuut toen de achtervolging eindelijk echt goed georganiseerd werd met Lotto-Belisol en Argos-Shimano aan kop van het peloton.

In de kopgroep wist de jonge Dempster alle premies te pakken in de sprints bij de 5de, 10de, 15de en 20ste doorkomst over de finishlijn. Hij liet nog geen kruimeltje over voor de renner van de Radioshack ploeg.

Op 9 rondjes van de finish werd het duo aan kop eindelijk teruggepakt door het peloton en vanaf dat moment ging het allemaal heel snel. In de voorlaatste ronde nam de Lotto-Belisol ploeg haar positie aan kop van het peloton in en zo gingen zij met zeer hoge snelheid de laatste ronde in.

Achteraan het sprinterstreintje vonden we uiteraard de huissprinter, André Greipel, maar in zijn wiel zat op een zeer strategische plaats Matthew Goss (Orica-GreenEDGE) die ook al eens dit criterium wist te winnen.

De Duitse renner liet zich echter niet verrassen want toen hij met alle kracht de sprint aanzette kon Matthew Goss hem alleen maar volgen en niet verslaan op de finishlijn!

Owly Images


Dit betekent dat, net als vorig jaar en in 2008, de renner die luistert naar de bijnaam « de gorilla » goed van start gaat in dit seizoen en dat is natuurlijk goed nieuws met betrekking tot de vorm van de Lotto-Belisol renner in de Tour Down Under 2013 want deze eerste wedstrijd van de UCI WorldTour biedt vele mogelijkheden voor alle sprinters die over zijn gekomen naar het Australische continent.

>> Bekijk hier het parcours van de Santos Tour Down Under 2013

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 8900x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2013

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?