donderdag 12 april 2012 om 08u16

Dit weekend staat niet alleen de Amstel Gold Race 2012 op het programma van de UCI wielerkalender. Twee wedstrijden die onderdeel uitmaken van de Coupe de France PMU (na de Grand Prix de Denain vandaag betreft het hier de 8ste en de 9de wedstrijd van deze competitie die bestaat uit 16 ééndagskoersen): de Tour du Finistère op zaterdag en de Tro Bro Leon op zondag.

In dit artikel vindt u het gedetailleerde parcours van de Tour du Finistère 2012 op een Google Maps kaart, evenals het tijd- en routeschema, het profiel van de wedstrijd en de mogelijkheid om het parcours te downloaden in Google Earth.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De Tour du Finistère 2012 op Google Maps

De Tour du Finistère 2012 vertrekt vanuit de westelijke punt van het Parc naturel régional d'Armorique in de Finistère, in Crozon, voor een wedstrijd van 186,1 kilometer.

De wedstrijd bezoekt een groot deel van dit parc naturel régional via 4 sprints/beklimmingen die tellen voor Trophée Crédit Agricole van de wedstrijd, in Rosnoën, Sizun, op de Roc Trédudon en op de Roch Béghéor. Op het moment dat ze het parc naturel régional uitrijden kunnen de renners zich bevoorraden alvorens ze afdalen naar het noorden tot aan de volgende klim in Laz. Vandaaruit slaan ze af naar het noord-westen richting de eerste doorkomst over de finishlijn. Voordat ze daar aankomen sprinten ze voor de 6de en laatste keer in Waterloo.

Na hun eerste doorkomst over de finishlijn in de Rue de Stang Bihan in Quimper, moeten ze nog 4 rondjes van 8,7 kilometer afleggen ten noorden van de stad.

Hieronder vindt u een kaart met het parcours op Google Maps, het profiel en het tijd- en routeschema (met de doorkomsttijden door de verschillende steden en dorpjes op het parcours) van de Tour du Finistère 2012. Klik op de afbeeldingen om deze te openen.
Het tijd- en routeschema van de Tour du Finistère 2012 Het profiel van de Tour du Finistère 2012 De kaart met het parcours van de Tour du Finistère 2012 op Google Maps

Tour du Finistère 2012

[X] Close

Tour du Finistère 2012

[X] Close

Het parcours van de Tour du Finistère 2012 in Google Earth

Bekijkt u het parcours liever in Google Earth om zo bijvoorbeeld een virtuele vogelvlucht over het parcours te maken? Downloadt dan het onderstaande KML bestandje:

> Download het parcours van de Tour du Finistère 2012 in Google Earth

Met dit bestand kunt u niet alleen het volledige parcours bekijken in Google Earth maar ook een virtuele vogelvlucht over dit parcours maken. Hiervoor kunt u de standaardinstellingen van Google Earth gebruiken, maar mocht u een vogelvlucht willen maken die u echt het idee heeft dat u zelf over de wegen van de Tour du Finistère 2012 rijdt, dan raad ik u de volgende instellingen aan: in het menu Extra > Opties kiest u het tabblad Tour maken en daarin vult u de volgende keuzes in:
- Kantelhoek van camera : 80.0 graden
- Camerabereik : 150.0 meter
- Snelheid : 500.0 (als u hier duizelig van wordt of als uw computer of Internetverbinding niet snel genoeg zijn om duidelijke beelden weer te geven kunt u het beste de snelheid verlagen)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 5891x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ronde van de Finistère | OpenStreetMap/Google Maps/Google Earth | Coupe de France

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-tour-du-finistere-2012-le-parcours-sur-google-maps-l-itineraire-horaire-et-le-profil-103276735.html

    | Roland TISSIER | donderdag 12 april 2012 om 09u49

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?