maandag 11 juni 2007 om 00u32

Als ik zeg dat de nieuwtjes over de Tour dagelijks binnen komen druppelen dan bedoel ik dat echt letterlijk ... Als bewijs hieronder weer een drietal nieuwtjes met betrekking tot de Tour die de afgelopen dagen bekend zijn geworden.

Allereerst T-Mobile en zijn sponsoring van de Tour de France uitzendingen op de Duitse televisie, hoe Patrick Lefévère probeert de verkoop van teamshirts in de Tour de France te regelen en ten slotte Euro Relais die op een originele manier Tourliefhebbers aan huurhuizen koppelt.


  • T-Mobile / ARD - ZDFT-Mobile heeft aan ARD en ZDF het contract wat tussen deze partijen gesloten was te ontbinden. Het contract, met een waarde van bijna 1 miljoen euro betekende dat de Tour-uitzendingen op deze Duitse TV-zenders voorafgegaan zouden worden door een reclame-mededeling 'De Tour de France wordt u aangeboden door T-Mobile'.
    De geruchten, beschreven in de Duitse krant Der Spiegel (zie hier en hier) zeggen dat T-Mobile hierom gevraagd heeft om imagoschade te voorkomen in het geval van eventuele dopingzaken in de Tour, maar T-Mobile geeft bij monde van de woordvoerder Christian Frommert nu aan (een deel van) het geld liever te willen geven aan het Duitse antidopingsbureau Nada (Nationalen-Anti-Doping-Agentur).
    ARD/ZDF hebben de contractontbinding voorlopig geweigerd en stellen voor dat T-Mobile het geld gebruikt voor gewone reclame op hun zenders als alternatief ... wordt vervolgd dus!
  • Quick.Step-InnergeticTijdens de Tour de France worden normaal gesproken de shirts van de verschillende teams aan het publiek verkocht. De AIGP (Association Internationale des Groupes cyclistes Professionnels) en de IPCT (International Professional Cycling Teams) willen dat ook dit jaar weer mogelijk maken. Patrick Lefévère is voorzitter van deze twee verenigingen van profwielrenploegen en tevens ploegleider van Quick.Step-Innergetic.
    In de deal die door de twee verenigingen uitgewerkt is zou Amare de shirtverkoop gaan verzorgen, maar het toeval wil dat Amare tot op heden samenwerkte met ... Patrick Lefévère.

    Astana, Caisse d'Epargne, Française des Jeux en Barloworld weigeren dus vooralsnog met dit bedrijf in zee te gaan en zij, net als een aantal andere ploegen, hebben aangegeven het niet eens te zijn met de selectie en de werkwijze van dit bedrijf.
    In 2006 verkocht het bedrijf producten van Quick.Step bij de start van Parijs-Roubaix en heeft de politie het bedrijf verplicht zijn stand te sluiten omdat ze niet officieel toestemming hadden daar producten te verkopen ...
  • Euro RelaisEuro Relais is geen officieel partner of sponsor van de Tour de France, maar probeert toch op een slimme manier een slaatje te slaan uit deze meest gemediatiseerde wielerronde!

    Op haar website heeft Euro Relais namelijk onlangs een in Google Maps gemaakte kaart met de Touretappes geplaatst waarop de huurhuizen van Euro Relais die liggen op een afstand van minder dan 10 kilometer van het parcours van de etappes worden aangegeven met de mogelijkheid ze direct te huren ... slim toch?!

    Voor mensen die op zoek zijn naar een Google Maps kaart van de Touretappes: de ingetekende etappes van Euro Relais zijn helaas verre van nauwkeurig en voor dat soort gebruik heb je hier waarschijnlijk weinig aan ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2312x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zes ?