donderdag 19 januari 2012 om 08u29

De derde etappe van de Tour Down Under 2012 tussen Unley en Victor Harbor eindigde met een massasprint in de kuststad en het was wederom André Greipel die deze wist te winnen. Hij maakte overigens van de gelegenheid gebruik om opnieuw de leiderstrui van het algemeen klassement aan te trekken.

De samenvatting van de etappe 3/ Unley > Victor Harbor

Zoals gebruikelijk sinds de start van deze Tour Down Under ging al meteen na de start een aantal renners op zoek naar avontuur, in dit geval Eduard Vorganov (Katusha Team), Jan Bakelants (Radioshack-Nissan-Trek) en Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) en een paar kilometer verderop kregen deze 3 renners gezelschap van Matt Brammeier (Omega Pharma-QuickStep).

Thomas de GendtOp zo'n 100 kilometer van de finish bereikt hun voorsprong de maximale waarde van 5'25" en een paar kilometer verderop komt de kopgroep dan uit op Sellicks Hill waar Thomas de Gendt naar de punten voor het bergklassement sprint (zie foto; klik erop om deze te openen; foto Tim Ransome), voor Brammeier en Bakelants. Hiermee pakte de Belgische renner ook de leiderspositie in het bergklassement.

Het peloton op Sellicks HillIn de eerste tussensprint op zo'n 70 kilometer van de finish is het wederom nouveau Thomas de Gendt die de punten pakt, ditmaal voor Bakelants en Vorganov. Op dat moment is hun voorsprong teruggelopen tot rond de 1'50". Bij de tweede tussensprint rijden dezelfde renners echter nog altijd aan kop en het resultaat van deze sprint is precies hetzelfde als dat van de eerste.

Op 40 kilometer van de finish bereikt het peloton eindelijki haar doel om de kopgroep terug te pakken, want vandaag was er natuurlijk geen denken aan dat hetzelfde zou gebeuren als gisteren en dus stond een massasprint op het programma aan de kust van Victor Harbor. Ondanks verschillende nieuwe ontsnappingspogingen bleef het peloton inderdaad tot aan de finish samen.

In de massasprint was het weer eens onmogelijk iets uit te halen tegen de gorilla zoals de Duitser André Greipel (Lotto-Belisol) ook wel genoemd wordt. Hij eindigde de sprint namelijk met een halve fietslengte voorsprong op Yauheni Hutarovich (FDJ BigMat), een stukje verderop gevolgd door Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling).

De klassementen van de Tour Down Under na de 3de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10 van het klassement van de etappe 3/ Unley > Victor Harbor

Hieronder vindt u de top 10 van deze etappe:

André Greipel1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 3h21'55"
2/ Yauheni Hutarovich (FDJ BigMat)
3/ Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling)
4/ Mark Renshaw (Rabobank)
5/ Robbie McEwen (GreenEDGE)
6/ Jacopo Guarnieri (Astana)
7/ Heinrich Haussler (Garmin-Barracuda)
8/ Daniele Bennati (RadioShack-Nissan)
9/ Manuele Belletti (AG2R La Mondiale)
10/ Chris Sutton (Sky Procycling)

Het algemeen klassement

In het algemeen klassement zorgt het effect van de bonificatieseconden weer voor wat veranderingen. Hieronder vindt u de huidige top 5:

1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 11h54'52"
2/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - +0'08"
3/ Michael Matthews (Rabobank) - +0'12"
4/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'14"
5/ Simon Gerrans (GreenEDGE) - +0'16"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Bergklassement

Voor de klimmers is het klassement ook weer gewijzigd met Thomas de Gendt die dankzij zijn punten van vandaag nu boven de vorige klassementsleider, Will Clarke, staat:

Thomas de Gendt1/ Thomas de Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - 12 punten
2/ Will Clarke (UniSA-Australia) - 10 punten
3/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 8 punten
4/ Matt Brammeier (Omega Pharma-QuickStep) - 6 punten
5/ Jan Bakelants (RadioShack-Nissan) - 4 punten

Sprintersklassement

In het sprintersklassement zien we nu een aantal echte sprinters aan kop:

1/ André Greipel (Lotto-Belisol) - 30 punten
2/ Yauheni Hutarovich (FDJ BigMat) - 27 punten
3/ Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) - 24 punten
4/ Will Clarke (UniSA-Australia) - 21 punten
5/ Martin Kohler (BMC Racing Team) - 20 punten

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1227x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour Down Under | Tour Down Under 2012

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. http://www.les-actus-du-cyclisme.fr/article-une-nouvelle-victoire-d-etape-pour-andre-greipel-au-tour-down-under-2012-il-reprend-egalement-le-mai-97439621.html

    | Roland TISSIER | donderdag 19 januari 2012 om 10u10

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus vijf ?