maandag 26 maart 2007 om 00u37

Op 7 juli 2007 gaat de Tour de France 2007 van start met de proloog in Londen. Via België en met een klein uitstapje naar Spanje doet de Tour de France vervolgens verschillende steden in Frankrijk aan.
Deze steden betalen een behoorlijk bedrag aan de organisatie van de Tour de France om de Tour in hun stad te laten vertrekken of een etappe-aankomst te hebben. Dit is interessant voor deze steden aangezien de Tour de France het derde wereldwijd meest uitgezonden sportevenement is, na de Olympische Spelen en het WK voetbal en dat terwijl de Tour ieder jaar plaatsvindt en de Olympische Spelen en het WK voetbal maar één keer iedere 4 jaar. De Tour de France wordt, rechtstreeks of in een samenvatting, uitgezonden in 185 landen. Daarnaast trekt de Tour natuurlijk een heleboel mensen naar deze steden wat ook zorgt voor directe inkomsten uit toerisme.


UPDATE 7 mei 2007: met nog maar 2 maanden te gaan tot het vertrek van de Tour de France vanuit Londen, heb ik nogmaals een rondje gemaakt op de websites van de verschillende steden en ik heb weer een aantal nieuwe dingen gevonden:
- eerste etappe: toevoeging van de Canterbury website (deze website bestond al, maar ik had deze helaas nog niet gevonden toen ik de eerste versie van dit artikel plaatste)
- tweede etappe: verwijzing naar de vele evenementen georganiseerd door de stad Gent
- vierde etappe: toevoeging van de website van Villers-Cotterêts en de foto-tentoonstelling in Joigny
- vijfde etappe: toevoeging van het spel 'Grand Jeu de l'Avantour'
- zesde etappe: toevoeging van een nieuw artikel op de website van Semur-en-Auxois en nieuwe informatie voor Bourg-en-Bresse
- zevende/achtste etappe: toevoeging van informatie voor Le Grand Bornand
- veertiende etappe: nieuwe informatie voor Mazamet
- zestiende etappe: nieuwe informatie voor Orthez
- zeventiende etappe: nieuwe informatie over A chacun son Tour voor Pau
- achttiende etappe: nieuwe mini website voor Angoulême
Daarnaast heb ik nog een aantal kleine wijzigingen aangebracht zoals correcties van een aantal links die ondertussen gewijzigd waren en de toevoeging van startplaats/finishplaats logo's voor Chablis, Le Grand-Bornand, Val d'Isère, Tallard, Mazamet en Angoulême.

Met minder dan 4 maanden te gaan voor de start van de Tour heb ik een rondje gemaakt op de websites van de verschillende Toursteden om te kijken in hoeverre deze steden op Internet aandacht besteden aan hun bevoorrechte positie als etappeplaats van de Tour. Wat blijkt is dat sommige steden de Tour duidelijk als een zeer belangrijk evenement zien en dus ook behoorlijk wat ruimte hebben gemaakt voor de Tour op hun website, terwijl andere steden er helemaal geen aandacht aan besteden. Op sommige websites zijn de verslagen van de gemeenteraadsvergaderingen terug te vinden en dan is het bijvoorbeeld leuk om te lezen dat er hele discussies zijn geweest over kosten en baten van de Tour-passage.

Hieronder een overzicht van wat een rondgang op de sites van de verschillende steden oplevert begin maart 2007. In de komende maanden zal ik dit artikel regelmatig updaten met de laatste links naar informatie op de sites van de verschillende steden, departementen en/of regio's. Ook geeft dit artikel, voorzover bekend, links naar gedetailleerde routeschema's van het parcours van de verschillende etappes en ten slotte staat voor iedere etappe met het logo de pagina over de etappe op de website van de Tour de France zelf aangegeven.

Londen

London - Le Grand Départ 2007Londen heeft een belangrijke rol in de Tour de France 2007: als startplaats van de proloog en de eerste etappe gaat Londen zich deze zomer zeker op de kaart zetten voor wielerliefhebbers! Een speciale website informeert geïnteresseerden over wat er begin juli allemaal gaat gebeuren in en rondom Londen.
De feestelijkheden beginnen op 6 juli 2007 met de openingsceremonie op Trafalgar Square in Londen. Met dit gratis toegankelijk feest op dit grote plein zal in Londen de Tour-koorts waarschijnlijk snel oplopen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De proloog

De proloog van de Tour de France is dit jaar een individuele tijdrit in Londen over een parcours van 8 kilometer die de reclamecaravaan, de wielrenners en hun volgwagens op 7 juli 2007 (een mooie cijferreeks: 07/07/07!!) langs verschillende Londense monumenten zal voeren: na de start allereerst het Houses of Parliament en de Big Ben, Westminster Abbey, Buckingham Palace, Wellington Arch, Albert Memorial en de Serpentine Gallery (moderne kunst).
Wat betreft het parcours van de proloog zijn meerdere informatiebronnen beschikbaar: met name een interactieve kaart en een zeer gedetailleerde weergave op de plattegrond van Londen (, 16,69 MB).

De eerste etappe: Londen > Canterbury

London & KentOp 8 juli vertrekken de renners voor de eerste Tour-etappe vanuit Londen, via de verschillende delen van de regio Greater London en door de regio Kent naar de stad Canterbury. Dit is een etappe van 203 kilometer waarvan naast een interactieve kaart en een stap-voor-stap routebeschrijving tevens de volgende gedetailleerde kaarten beschikbaar zijn:
- London: Overzichtskaart; 1/ Central London, 2/ Greenwhich, 3/ Plumstead, 4/ Erith en 5/ Dartford
- Kent: Overzichtskaart; 1/ Dartford > Gravesend, 2/ Medway Towns, 3/ Maidstone, 4/ Tonbridge & Royal Tunbridge Wells, 5/ Horsmonden > Tenterden, 6/ Tenterden > Ashford, 7/ Sellindge > Stowting en 8/ Canterbury

Ten slotte bevat de website van Tour de France London nog een mooie 3D video flythrough van de proloog en de eerste etappe en er staat ook interessante informatie op de Tour de France web site van Canterbury , zoals bijvoorbeeld de lijst van evenementen die rondom de Tour de France georganiseerd worden .

Duinkerke > Gent

Gent & Oost-VlaanderenDe tweede etappe, op maandag 9 juli 2007, voert van het Noord-Franse Duinkerke (in het departement Nord in de regio Nord-Pas-de-Calais ) naar het Belgische Gent: een afstand van 167 kilometer over de wegen van de wielerklassiekers De Ronde van Vlaanderen, Het Volk en Gent-Wevelgem.
Het vertrek in Duinkerke staat gepland om 13.25 uur en de etappe gaat vervolgens verder via Poperinge, Ieper, Diksmuide, Nieuwpoort, Middelkerke, Gistel, Tielt, Deinze (Wortegem), Bachte-Maria-Leerne en Drongen om vervolgens in Gent via de Deinsesteenweg, Drongensesteenweg, Rooigemlaan, Einde Were, Antonius Triestlaan, Martelaarslaan, Godshuizenlaan en IJzerlaan rond 17.15 uur op de Charles de Kerchovelaan in Gent aan te komen. Op basis hiervan heb ik in Google Maps een overzichtje van de route gemaakt (uitsluitend op basis van doorkomstplaatsen, de precieze route zal enigszins afwijken).

Terwijl de website van de gemeente Duinkerke alleen maar een klein artikeltje bevat over de start van deze etappe heeft de stad Gent naast een uitgebreid artikel over de aankomst van de Tour etappe en wat informatie over het parcours ook een speciale website, tourgent.be, in het leven geroepen.
Gent pakt trouwens behoorlijk uit met alle evenementen die de stad organiseert rondom de Tour de France: onder de noemer 'Feest mee aan den arrivée' wordt van de Touraankomst en de daaraan voorafgaande periode een groot volksfeest gemaakt. Zo is er een theatervoorstelling over de Tour de France 1948 onder de naam Tour de Force, wordt het Sint-Pietersplein op 7, 8 en 9 juli met amateurkunstenaars en een sfeer van 'La douce France' omgetoverd tot een tweede Montmartre en is er een trainingsprogramma onder de naam Start to bike met als uiteindelijke doel om op de fiets naar Gent te komen op 9 juli! Er zijn nog vele andere evenementen en op de dag van de Tour zal op het grote scherm bijvoorbeeld niet alleen de etappe worden vertoond maar ook de film Les Triplettes de Belleville.

Waregem > Compiègne

WaregemDe derde etappe, op dinsdag 10 juli 2007, brengt de renners van België weer terug naar Frankrijk, naar Compiègne, departement Oise , regio Picardie via een etappe van 236 kilometer.
Waregem heeft een speciale Tour website in het leven geroepen waarop onder andere het hele programma rondom de Tour met activiteiten sinds 5 maart en tot en met de dag van de Tour etappe wordt beschreven. Op dezelfde website vinden we ook het adres van de heuse Tourwinkel die in Waregem onlangs zijn deuren geopend heeft.

Tourwinkel in Waregem

Het vertrek in Waregem zal plaatsvinden bij het Regenboogstadion.

CompiègneCompiègne heeft voorzover mogelijk een nog uitgebreidere Tour website gemaakt . Op deze website vinden we niet alleen informatie over de aankomst van deze derde etappe van de Tour de France 2007, maar ook een terugblik op de eerdere Touretappes in deze stad met vele foto's en krantenartikelen van toen: in 1980 en in 1981 .

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Een weetje

Deze derde etappe van de Tour de France is de langste etappe van de Tour de France 2007!

Villers-Cotterêts > Joigny

Villers-CotterêtsOp woensdag 11 juli 2007 gaat de vierde etappe van de Tour de France over een parcours van 190 kilometer van Villers-Cotterêts in de Aisne, regio Picardie, naar Joigny in de Yonne, regio Bourgogne. De
homepage van Villers-Cotterêts verwijst nu naar een pagina die volledig gaat over deze Tour de France etappe en die precieze informatie bevat over onder andere de parkeerplaats van de reclamecaravaan, het village départ, de parkeerplaats van de wielerploegen, de plaats van de startboog, een kaart van de etappe, 4 wedstrijden (!), enz. maar ook informatie over de 14 beukenbomen die geplant zijn of zullen worden als symbool om de vervuiling veroorzaakt door de auto's van de Tour op te kunnen nemen. Op de site van Joigny vinden we een artikeltje over de aankomst en nu ook de aankondiging van een tentoonstelling van foto's, tekeningen en karikaturen van de Tour de France (14 tot en met 27 mei). De etappe eindigt in Joigny met een sprint voor het gemeentehuis!

Chablis > Autun

ChablisLe Grand Jeu de l AvantourDe volgende dag voert een parcours van 184 kilometer de renners van Chablis in de Yonne naar Autun in Saône-et-Loire.
Het departement de Yonne heeft op haar website een speciale pagina over de Tour de France, met onder andere een video en een overzicht van de doorkomstplaatsen. Op dezelfde website staat nu ook een wedstrijd aangekondigd onder de naam Grand Jeu de l'Avantour die het mogelijk maak, simpelweg door een sticker van de Tour de France in de Yonne op je auto te plakken, verschillende leuke prijzen te winnen, waaronder een Skoda Fabia!

Op de website van Chablis vinden we de Tour de France alleen maar terug in de evenementenkalender van juli 2007.
Autun daarentegen heeft een speciale website, Autun accueille le Tour de France, in het leven geroepen. Op deze site vinden we informatie over allerlei evenementen die de stad organiseert sinds 22 februari (de avond van de feestelijke aankondiging van de Touraankomst) en dat tot aan de aankomst van deze etappe. Ook op de aankomstdag is in Autun ook een aantal evenementen en een groot feest gepland van 11.00 uur tot diep in de nacht .

AutunHet parcours van deze etappe, dat de renners van Chablis via Avallon, Bazoches, Château-Chinon, Bibracte, Etang sur Arroux en Mesvres naar het toekomstige parc des expositions aan de RN80 in Autun voert, is in PDF versie te vinden op de website van Autun , net als een overzicht van de doorkomsttijden (voorzover ik weet de allereerste die volledig beschikbaar is!!). Ten slotte bevat de website ook een gedetailleerde weergave van de aankomst in Autun en een Flash animatie van diezelfde aankomst.

Semur-en-Auxois > Bourg-en-Bresse

Semur-en-AuxoisBourg-en-BresseOp vrijdag de 13de gaat de Tour weer even terug wat noordelijker naar de startplaats Semur-en-Auxois op wiens website een artikeltje over de start van deze Tour etappe staat met daarin ook een filmpje van de aankondiging hiervan in de gemeenteraad . Onlangs heeft Semur-en-Auxois op haar website een artikeltje toegevoegd onder de titel 'Semur attend son Tour' (dit betekent natuurlijk dat Semur in afwachting is van de Tour, maar ook dat Semur wacht op haar beurt). Dit artikel bevat informatie over de fêtes de la Bague in Semur waarvan Christian Prudhomme, Tour directeur, dit jaar de voorzitter zal zijn en we vinden er ook zeer precieze informatie over de etappe, het village départ, de plaats van de startboog en het podium waarop de wielrenners hun handtekening komen zetten net voor het vertrek van de etappe die dag.

Deze etappe zal na precies 200 kilometer aankomen in Bourg-en-Bresse (departement de Ain), tevens startplaats van de etappe van de volgende dag. Terwijl hun website een tijdje terug alleen maar een klein artikeltje hierover bevatte, hebben zij onlangs informatie toegevoegd over het programma van activiteiten tot aan de Tour, de voorbereiding en het programma tijdens de Tour in juli plus een terugblik op de Tour in Bourg-en-Bresse in 2002.

Bourg-en-Bresse > Le Grand-Bornand

Le Grand-BornandDe zevende etappe die plaats zal vinden op de Franse nationale feestdag, 14 juli 2007, zal de renners leiden van Bourg-en-Bresse naar het ski-oord Le Grand-Bornand over een afstand van 197 kilometer. Le Grand-Bornand (in de Haute-Savoie, Rhône-Alpes) is ook weer zowel een aankomst- als een vertrekplaats betreft, en - nu het winterseizoen voorbij is - hebben zij tijd gevonden om wat informatie over dit evenement op hun website te zetten: één pagina bevat informatie over de aankomst en het vertrek van de etappes op 14 en 15 juli en een andere pagina bevat informatie over de activiteiten in het kader van het programma Ŕ chacun son Tour dat le Grand-Bornand op 9 en 10 juni aandoet.

Le Grand-Bornand > Tignes

TignesDe etappe van de vorige dag komt er aan en op 15 juli vertrekt de Tour ook weer vanaf Le Grand-Bornand. 165 kilometer verder is de aankomst van deze etappe in Tignes in de Savoie. Tignes, net als Le Grand-Bornand ook een ski-oord, heeft wel tijd gevonden om een speciale pagina op haar website te plaatsen waar onder andere een overzicht van het profiel van de etappe en een fotomontage te zien is die de Tour in Tignes welkom heet.
Tignes - fotomontage die de Tour welkom heet
Tignes heet de Tour welkom. De aankomst van de etappe van 15 juli is in Tignes en op 16 juli zullen de renners en alle volgers er de rustdag doorbrengen.

Val d'Isère > Briançon

Val d IsèreNa de rustdag gaat de Tour op 17 juli via een parcours van 161 kilometer van Val d'Isère in de Savoie naar Briançon in de Hautes-Alpes (regio PACA - kort voor Provence - Alpes - Côte d'Azur). Het ski-oord Val d'Isère heeft op haar website (nog) niets over de Tour de France staan, maar op de website van de Club des Sports de Val d'Isère is hiervoor wel wat ruimte ingericht.

Op de website van de stad Briançon staat een super klein stukje tekst wat is geplaatst in februari toen het parcours van de Tour bekend is gemaakt, met daarbij de tekst Plus d'information dans les jours à venir... maar tot op heden staat er nog niks meer!!

Tallard > Marseille

TallardTallard is een klein stadje in de Hautes-Alpes met 1500 tot 2000 inwoners (afhankelijk van op welke pagina van hun website je kijkt ;-). De website van Tallard is nog in aanbouw en als je de site zo eens bekijkt lijkt het er op dat die speciaal ter gelegenheid van de Tour de France in het leven geroepen is!
De aankomstplaats Marseille, toch een heel wat grotere stad, geeft niet thuis als je op haar website zoekt naar de Tour de France.

Marseille > Montpellier

Marseille is tevens de startplaats van de etappe op donderdag 19 juli die de renners en volgwagens over 180 kilometer naar Montpellier zal voeren.
Ook de website van de stad Montpellier in de Hérault (regio Languedoc Roussillon) bevat geen enkele informatie over de Tour de France en als je in de agenda zoekt naar evenementen op 19 juli wordt er zelfs doodleuk aangegeven dat er geen enkel evenement is die dag ...

Montpellier > Castres

CastresMontpellier is ook de startplaats van de 12de etappe de volgende dag, 20 juli 2007, die na 179 kilometer in Castres aankomt.
Castres heeft sinds kort een pagina over de Touraankomst aan haar website toegevoegd. We vinden hier een kaart van de aankomst die rond 17h00 zal plaatsvinden ter hoogte van nummer 14 op de Avenue Charles-de-Gaulle. Het feest in de stad zal om 13h00 beginnen en de reclamecaravaan zal rond 15h30 in Castres aankomen.


Albi > Albi

De 13de etappe op 21 juli 2007 is een individuele tijdrit van 54 kilometer met vertrek en aankomst in Albi.
Het is alweer de 11de keer dat de Tour de France Albi aandoet en Albi heeft op haar website dan ook een speciale pagina met informatie over deze etappe geplaatst. Op deze pagina vind je onder andere het deel van de route wat door de stad Albi loopt, maar op basis van informatie op deze pagina heb ik in Google Maps de hele route uitgezet.
Ten slotte vonden we op dezelfde pagina nog een kort interview met Cédric Coutouly van Agritubel, de lokale renner voor deze etappe die vorig jaar zijn eerste Tour reed en toen 87ste eindigde, maar om de een of andere reden is dit interview tijdens de laatste update van die pagina verwijderd.

Mazamet > Plateau-de-Beille

MazametMazamet in de Tarn heeft wel twee wielrenners op haar website maar tot op heden werd er nog met geen woord gerept over de Tour de France. Daar is nu verandering in gekomen, aangezien Mazamet onlangs een aankondiging van deze Tour de France etappe heeft opgenomen op haar website (het blijft beperkt, maar toch ...). Ook Plateau-de-Beille, 197 kilometer verderop in de etappe, in de Ariège spreekt met geen woord over de Tour de France op haar website.

Foix > Loudenvielle - Le Louron

Loudenvielle - Le LouronHet vertrek van de etappe van 23 juli zal in Foix (Ariège) plaatsvinden en over een afstand van 196 kilometer leiden naar de aankomst in Loudenvielle in de Vallée du Louron (departement Hautes-Pyrénées, regio Midi Pyrénées).
Deze etappe zal een week van tevoren, op maandag 16 juli, verreden worden door amateurs die meedoen aan de Etape du Tour.
Op de website van Foix vinden we een artikeltje over de Etape du Tour van 16 juli en een heel kort artikeltje over de Tour-etappe van 23 juli. De website van de Vallée du Louron bevat iets meer informatie, onder andere over de vorige doorkomsten van de Tour de France in 1991, 1997 en 2003.

Pau

Op 24 juli is de tweede rustdag van deze Tour die de renners en hun volgers in Pau zullen doorbrengen.

Orthez > Gourette - Col d'Aubisque

OrthezDe etappe van Orthez naar Gourette / Col d'Aubisque is wederom een lange bergetappe van 218 kilometer. De website van Orthez in de Pyrénées-Atlantique, regio Aquitaine, bevat het logo van Orthez als ville départ en nu ook wat informatie over de start van de etappe op 25 juli, maar helaas werkt die pagina alleen goed in Internet Explorer :-(.Eaux-Bonnes Gourette
De website van de gemeente Gourette (Eaux-Bonnes Gourette eigenlijk) in hetzelfde departement, waar de Tour etappe die dag zal finishen, bevat een speciale pagina over 'het evenement' met daarop een overzichtje van de verschillende bergen die beklommen moeten worden in deze etappe (Col de Larrau, Col de la Pierre Saint-Martin, Col de Marie-Blanque en ten slotte de berg van de aankomst de Col de l'Aubisque). Verder staat er op dit moment niet echt veel informatie op, maar wellicht dat dat nog verandert voor 25 juli!

Pau > Castelsarrasin

Pau (Pyrénées-Atlantique) en Castelsarrasin (Tarn et Garonne) vinden de Touretappe die deze twee steden op donderdag 26 juli met elkaar verbindt blijkbaar nog niet belangrijk genoeg om er op hun websites aandacht aan te besteden. Pau heeft het nu op haar website wel over de activiteiten rondom het programma Ŕ chacun son Tour .

Cahors > Angoulême

CahorsAngoulêmeCahors, in de Lot, heeft op haar website een speciale mini-site gemaakt. Ondanks het feit dat deze site erg verborgen geeft het een redelijk compleet overzicht over deze etappe en een terugblik op de Tour etappes in Cahors in 1994 met de krantenartikelen van toen.
Aan haar website heeft Angoulême onlangs een mini site over de Tour de France toegevoegd: in de introductie op die site heeft Angoulême het met name over het feit dat de stad al 5 jaar bezig is om de Tour de France terug te krijgen ... na 30 jaar deze stad niet aangedaan te hebben is het nu dan eindelijk zo ver, twee keer nog wel aangezien Angoulême zowel de 27ste als de 28ste de aankomststad is.

Cognac > Angoulême

Cognac Le MagOp de voorlaatste dag van de Tour is het weer tijd voor de klassieke tijdrit: dit jaar over een afstand van 55 kilometer tussen Cognac en Angoulême.
Cognac besteedde in haar Cognac Le Mag' van december 2006 op pagina 18 aandacht aan deze etappe.
Wellicht is de uitslag in Angoulême beslissend voor de uiteindelijke uitslag van de Tour de France ...

Marcoussis > Paris - Champs-Elysées

Na een reisje met de TGV van Angoulême naar Parijs start de laatste etappe op zondag 29 juli in Marcoussis. Terwijl Marcoussis eigenlijk nog geen 37 kilometer van Parijs ligt, heeft deze etappe een lengte van maar liefst 130 kilometer!
Deze etappe is gewoonlijk weinig beslissend meer en er wordt vaak volop gedold in het peloton.
Voor Parijs is de aankomst van de Tour tegenwoordig zo gewoon dat er op de website paris.fr geen aandacht aan wordt besteedt. Marcoussis maakt op haar website ook (nog) op geen enkele wijze melding van de start van deze laatste Tour etappe.

Aan het einde van deze 3 weken Tour de France zullen de renners, hun volgers en de reclamecaravaan maar liefst 3547 kilometer hebben afgelegd ... we zullen zien wie dit jaar op de Champs Elysées dit heuglijke feit mag vieren in de gele trui!!

Heeft u zelf informatie gevonden over de Tour de France op een andere website die wellicht interessant is om dit artikel aan te vullen of om een nieuw artikel over te schrijven, laat het dan gerust weten door uw reactie hieronder achter te laten!!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

14 reacties | 29818x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2007

Reacties

Er zijn 14 reacties!
  1. Je n'ai pas encore essayé tous les liens. Dans tous les cas bravo pour ce travail de recherche qui a du te prendre pas mal de temps. C'est vrai que le site de Compiègne est excellent. Il faut dire qu'avec le départ de Paris-Roubaix depuis des années la ville est très orientée vélo.
    Je pense bien aller voir l'arrivée là-bas à et le départ à Villers Cotterets le lendemain. Franchement la place du Chateau s'adapate parfaitement bien.
    Encore bravo, les sites seront à aller revoir en Juin car souvent les mairies mettent en ligne leur programme d'animations et d'expositions.

    | Pascal ORSINI | maandag 26 maart 2007 om 09u50

  2. Salut Pascal !

    Merci pour tes encouragements, ça fait toujours plaisir :-). Il est vrai que ça m'a pris pas mal de temps de mettre ensemble toutes ces infos, mais je pense que ça vaut le coup d'avoir tout ensemble ici !

    Je ferai un autre petit tour sur le web encore quelques fois d'ici le début du Tour et j'essaierai donc d'enrichir cet article au fur et à mesure des informations publiées sur les sites des villes en question. Si cet article peut inciter certaines villes d'en parler sur leur site alors qu'ils n'en parlent pas encore pour l'instant ça serait alors encore mieux ;-)

    | Thomas Vergouwen | maandag 26 maart 2007 om 23u56

  3. Salut Thomas !
    Merci pour ta réponse. Pour avoir fait des recherches de photos de véhicules les années passées auprès des sites des partenaires, tu verras que le sujet est traité très différemment par chacun. LCL par exemple a quelques pages sur son partenariat (longtemps elles sont restées les mêmes 2 ou 3 ans peut-être). PMU n'a rien d espécial mais organise un jeu de pronostic pendant le Tour. Champion propose des réduction sur ses produits mais pas grand chose d'autres sur le partenariat. Des 4 partanaires principaux Skoda est certainement le plus complet (photo, vidéos etc...). Chez les autres c'est très très différent. Cochonou a innové l'an dernier grâce à son blog...Il y a bien eu des blogs des caravanes Totally London, Aquarel, La vache qui rit mais ceux-ci sont pas très tournés vers le public et n'ont pas évolué depuis Septemebre ! Tiens celà me donne une idée de sondage sur le mien....

    | Pascal ORSINI | dinsdag 27 maart 2007 om 00u46

  4. Oui, effectivement ... pour d'autres besoins (que je dévoilera peut-être bientôt ici ;-), j'ai déjà fait un tour très rapide sur les sites des marques et j'avais effectivement remarqué que la aussi il y a une grande disparité comme tu le dis ! Ceci dit, je trouve que ça reste pour la plupart quand même très limité et qu'ils ne profitent pas vraiment à fond de leur partenariat avec le Tour de France ... peut-être un jour on va pouvoir faire changer ça ;-).

    Bon, je vais répondre à ton sondage !

    Merci en tout cas pour le lien depuis ton site vers cet article :-)

    | Thomas Vergouwen | dinsdag 27 maart 2007 om 07u34

  5. Excellent travail sur la communication des diverses villes-étapes du Tour 2007.
    Je revisiterai régulièrement tous ces sites jusqu'en juillet prochain pour découvrir l'évolution de leur communication.Pour ma part j'ai réalisé un site sur la Grande Boucle de 1947 à nos jours en renvoyant également de nombreuses villes étapes vers les sites des villes concernées.

    | Joel Rambault | woensdag 11 april 2007 om 21u31

  6. Bonjour Joel !

    Merci pour ces encouragements, ça fait toujours plaisir :-).

    Ton site est très riche en information ! On y trouve vraiment beaucoup de choses très intéressantes et ça doit être un boulot assez important pour le tenir à jour pendant et après chaque Tour !!

    Sinon, bientôt peut-être un petit scoop sur ce blog ... donc, n'hésite pas à t'inscrire pour la newsletter du site ;-) !

    | Thomas Vergouwen | woensdag 11 april 2007 om 23u43

  7. Le site de Villers Cotterêts a été mis à jour avecénormément de renseignements.

    | pascal ORSINI | woensdag 02 mei 2007 om 22u57

  8. Merci pour cette info Pascal ! Je viens de mettre à jour l'article avec cette info et avec encore pas mal d'autres infos de villes qui ont mis en ligne d'autres renseignements sur le Tour de France qui arrive ou part de leur ville !!

    | Thomas Vergouwen | maandag 07 mei 2007 om 22u50

  9. Le Site de Castres a énormément progressé avec pas mal de documents sur la venue en 1994 du Tour.
    Comment se prépare ton Tour 2007 ?

    | Pascal ORSINI | woensdag 30 mei 2007 om 16u16

  10. Le Site de Castres a énormément progressé avec pas mal de documents sur la venue en 1994 du Tour.
    Comment se prépare ton Tour 2007 ?

    | Pascal ORSINI | woensdag 30 mei 2007 om 16u17

  11. Je voulais justement aller voir les différents sites de nouveau le week-end prochain pour voir ce qui a changé depuis ma dernière mise à jour ... J'ai rapidement regardé sur le site de Castres mais je n'y trouve pas les documents sur le Tour 1994 à Castres ?!

    Mon Tour 2007 se prépare plutôt bien, ça me prend pas mal de temps en ce moment ... il faudrait que je t'appelle un de ces jours pour te faire un petit update !

    | Thomas Vergouwen | donderdag 31 mei 2007 om 00u54

  12. Oupss...J'ai fait celà de mémoire c'est Cahors et en plus celà était déjà écrit sur ton site... Donc pas grand chose de neuf.
    Désolé pour la fausse information...A +

    | Pascal ORSINI | donderdag 31 mei 2007 om 11u21

  13. fijne website nu weet ik zowat meer als deelnemend kunstenaar op petit montmartre wat er allemaal beweegt
    groeten zara
    0475/60.23.41

    | hilde vlyminck | zaterdag 07 juli 2007 om 16u42

  14. many information (great)
    One info is missing the weather. on http://eu.weatheronline.co.uk/cgi-bin/tourdefrance you can see the current radar images and a detailed forecast for the next 24 hours.

    | Ulrich | woensdag 11 juli 2007 om 19u04

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zes ?