donderdag 21 juli 2011 om 00u11

Vanochtend vond het vertrek van de 17de etappe van de Tour de France 2011 plaats in Gap, de stad waar de etappe van gisteren ook al geëindigd was.

Voor het vertrek vindt er een korte ceremonie plaats op het handtekeningenpodium om Digital de mogelijkheid te geven een prijs uit te reiken aan de ploeg die als beste geplaatst is in het ploegenklassement.

In dit artikel vindt u een video van deze prijsuitrekening maar ook een video van de start van de etappe richting Pinorolo in Italië!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De uitreiking van de prijs van beste ploeg aan Garmin-Cervélo

Na iedere etappe wordt niet alleen een individueel klassement, een bergklassement, een puntenklassement en een klassement van beste jongere opgemaakt maar ook een ploegenklassement. Dit klassement, uitgedrukt in tijd, wordt samengesteld op basis van de optelsom van de tijden van de drie beste renners van iedere ploeg in iedere etappe en is dus bekend na de finish zodra drie renners van iedere ploeg de streep over zijn gekomen.

Wist u dat het tijdens de officiële prijsceremonie na de finish van de etappe vrijwel onmogelijk is om de hele ploeg die dit klassement aanvoert samen te brengen om zo een prijs uit te reiken? Alle renners van de ploeg moeten namelijk aanwezig zijn en dat zou het voor de ploegen onmogelijk maken te vertrekken na de finish. Daarom wordt deze prijs pas de volgende dag uitgereikt tijdens de handtekeningcontrole, onder toeziend oog van Daniel Mangeas.

Op dit moment staat de Garmin-Cervélo ploeg aan kop in dit klassement en deze ploeg kreeg dus vanochtend bij het vertrek in Gap deze prijs uitgereikt. Ik heb deze prijsuitreiking gefilmd en u kunt deze dus bekijken in het filmpje hieronder!

De video van de start van de 17e etappe in Gap richting Pinerolo

Ik heb ook de start van de 17de etappe in Gap gefilmd. Deze start vond plaats onder toeziend oog van de Franse Gendarmerie maar ook van de Italiaanse Polizia vanwege de aankomst in Pinerolo in de provincie van Turijn.

Bekijk de start in het filmpje hieronder!

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 2838x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2011

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Salut Thomas , belle étape avec une descente bien difficile a gérer pour certain ! Aujourd hui le GALIBIER sans neige ? Surement une dure journée pour le maillot jaune mais qui ? Schleck ,Evans , Contador , Voeckler ..... suspense ...A+ christian .

    | liserois | donderdag 21 juli 2011 om 06u45

  2. un bel angle de prise de vue pour le départ de l'étape ;)
    on te linke ici : http://live.orange.com/fr/la-remise-du-trophee-de-meilleure-equipe-a-garmin-cervelo-et-le-depart-de-gap-en-video/

    | céline | vrijdag 22 juli 2011 om 10u06

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes keer negen ?