vrijdag 13 mei 2011 om 12u02

Sylvain Georges won gisteren de eerste etappe van de Rhône Alpes Isère Tour 2011 (zie le résumé de l'étape).

Na de finish reageerde hij op deze overwinning en schatte hij zijn kansen om de gele trui te behouden laag in.


Hieronder vindt u zijn reactie:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Een strategische aanpak voor de finish ... en domweg geluk!

In de finale dacht ik: "als je als tweede uit de bocht komt kun je er eventueel nog overheen voor de finish. Ik liet me dus niet gek maken en ben steeds in tweede of derde positie gebleven. Hij stopte zijn sprint net iets te vroeg, niet wetend dat ik echt in zijn wiel zat. Op zo'n 30 meter van de finish hield hij enigszins in. Ik ben dus in hetzelfde ritme verder gegaan en won zo met één of twee centimeter voorsprong, meer niet.

Het is een beetje jammer niet juichend over de streep te komen maar iedere overwinning is mooi meegenomen. Het was in ieder geval een mooie sprint en om heel eerlijk te zijn dacht ik in het begin van de etappe echt niet dat ik zou winnen want ik voelde me niet optimaal. Ik heb net de 4 Jours de Dunkerque gedaan en herstellen van 5 dagen in een race vergt toch een beetje tijd. Ik vertrouwde er dus niet helemaal op maar na 2 à 2 1/2 uur begon ik me steeds beter te voelen en dacht ik bij mezelf "je moet er in geloven want het gaat nu steeds beter".

De trui behouden ... niet zeker of dat gaat lukken!

Sylvain GeorgesHet zal niet makkelijk worden om de gele trui te verdedigen want we hebben maar 5 renners en de andere ploegen hebben er 6. Ons doel was niet echt het algemeen klassement, we zijn hierheen gekomen om etappes te winnen dus wat dat betreft is deze wedstrijd voor ons al geslaagd. Ik denk dat we toch ons best gaan doen maar met 4 renners een peloton van 100 renners managen gaat niet makkelijk worden.

Ik ben blij met mijn eerste overwinning in de 2de klasse, ik heb al een heleboel tweede plaatsen gehaald maar nooit gewonnen dus ik ben heel blij met deze overwinning voor BigMat. Zij hebben hun vertrouwen in mij gesteld, ze hebben me opgenomen in een profploeg en met deze overwinning kan ik hen daar dus mee bedanken dat ze mij een kans hebben gegeven.

Onder de belangrijkste concurrenten voor de gele trui zit met name Thibaut Pinot die onlangs als 3de eindigde in de Ronde van Turkije. Verder zou de Europcar ploeg ons het leven wel eens moeilijk kunnen maken. Ze zullen alles op alles zetten: vandaag was de etappe relatief vlak maar zaterdag is het een bergetappe en dan zou het best wel eens moeilijk kunnen worden.
Wat dat betreft heb ik niet veel geluk want iedere keer als ik zo'n trui weet te pakken, lukt het niet om 'm te houden. Ik pak zo'n trui altijd in de eerste etappe en dan raak ik hem in de derde etappe weer kwijt ...

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1379x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Rhône Alpes Isère Tour

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee keer drie ?