maandag 02 mei 2011 om 23u08

Voor deze laatste week van april gaan de Tweets van de week met name over de Ronde van Romandië en de twee tijdritten uit die wedstrijd, een groot evenement waar de hele wereld afgelopen vrijdag naar keek: de bruiloft van William en Kate, en over een ander evenement, een sportief evenement wat binnenkort plaats vindt: de Ronde van Italië. We hebben het ook over de geschoren benen van Geraint Thomas en Sean Weide (BMC Racing Team) legt ons uit waarom de resultaten van de Tour de Gila lang op zich laten wachten. En nog veel meer ...

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Een simpele kijk op fietsen, met Taylor Phinney

Taylor Phinney (BMC Racing Team) geeft zijn kijk op de proloog van de Ronde van Romandië: vol ervoor gaan, omdraaien, weer vol gas, volhouden zonder te veel je leven te wagen en dan sprinten om het af te maken.
Taylor Phinney - tweet of the week

Je zou het haast zelf willen proberen!

Overeind blijven, het enige doel

Chris Froome (Team Sky) liet deze week op Twitter weten blij te zijn dat hij niet gevallen was en dus geen bloemperkje had gesloopt tijdens de proloog van de Ronde van Romandië dit jaar (in tegenstelling tot vorig jaar en tot een aantal andere renners). Zijn foto op Twitter getuigt trouwens nog altijd van deze val!
Chris Froome - tweet of the week

Missie geslaagd dus!

Tijdritten zijn niet ieders plezier

Met twee tijdritten in de Zwitserse wedstrijd bleef men maar over de race tegen de klok praten. Na de tweede tijdrit van de Ronde van Romandië gaf Ben Swift (Sky) toe, in tegenstelling tot zijn ploegmaat, geen liefhebber van tijdritten te zijn en hij vroeg zich zelfs af hoe je in hemelsnaam tijdritten leuk kunt vinden.
Ben Swift - tweet of the week

Cameron Meyer (Team Garmin-Cervélo) antwoordde hem dat het best prettig is om wat tijd alleen door te brengen zonder gestoord te worden door anderen.
Cameron Meyer - tweet of the week

Ben Swift is niet overtuigd:
Ben Swift - tweet of the week

Gelukkig ligt de sprint hem beter want hij won afgelopen zondag de laatste etappe van de Ronde van Romandië!

Alex Dowsett, trots op zijn iPad 2

De renner van Team Sky was blij met zijn nieuwe speeltje deze week. Vooral vanwege de tekst die hij er in had laten graveren : « Inwoner van Essex. Fan van tijdritten » !
Zou hij de enige uit zijn regio zijn die van tijdritten houdt? Als 'ie hem dan ooit kwijt raakt komt 'ie vast snel weer bij hem terug!
Alex Dowsett - tweet of the week

Hadden we al gezegd dat de tijdritten de Tweets van de week zouden beheersen!

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Geraint Thomas ... vers geschoren benen!

In het leven van een profwielrenner zijn een paar dagen rust onmisbaar om het lichaam te laten herstellen en om eens iets anders doen dan alleen maar met de fiets bezig te zijn. Dit heeft echter ook zijn nadelen ... de tweet van Geraint Thomas (Team Sky) bewijst dat want na twee weken blijkt het scheren van zijn benen geen pretje te zijn!
Geraint Thomas - tweet of the week

Een prinselijk huwelijk met een vleugje Tour de France

Uiteraard waren alle blikken deze week gericht op Prins William en Kate Middleton. De mensenmassa die het net getrouwde stel kwam aanschouwen riep bij verschillende renners herinneringen op. Fabian Cancellara dacht bij het zien van de mensenmassa terug aan de proloog van de Tour de France 2007 die ook in Londen plaats vond.
Fabian Cancellara - tweet of the week

Ik was dus blijkbaar niet de enige die daaraan dacht toen ik de beelden zag van de auto van Kate die bijna hetzelfde parcours volgde als de proloog!

Je moest er maar op komen!

Sean Weide, naast Press officer van BMC Racing Team ook social network kampioen en dus verantwoordelijk voor alle berichtjes waarmee hij de Amerikaanse ploeg met Zwitserse sponsor dichter bij de fans brengt, kwam er achter waarom de resultaten van de Tour de Gila zo lang op zich lieten wachten!
Sean Weide - tweet of the week

Renshaw geen fan van de Ronde van Italië?

Craig Lewis (Team HTC-Highroad) toonde zich nogal enthousiast over het begin van de maand mei aangezien dat dat betekent dat de Giro d'Italia er weer aan zit te komen.
Craig Lewis - tweet of the week

Zijn ploegmaat Mark Renshaw was blijkbaar niet dezelfde mening toegedeeld want hij antwoordde hem:
Mark Renshaw - tweet of the week

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Cav' houdt niet van het Duitse accent!

De nieuweling op Twitter had het over de briefing van de Duitse ploegleider op de ochtend van Rund um den Finanzplatz Eschborn-Frankfurt. Blijkbaar vindt ook hij het Duits een agressieve taal. De ploegleider lijkt boos te zijn ... maar hij is het niet!
Mark Cavendish - tweet of the week

Dat waren ze weer, de Tweets van de afgelopen week!

Wist u al dat u www.velowire.com ook kunt volgen op Twitter?


Heeft u zelf Tweets gezien die opgenomen zouden kunnen worden in de Tweets van de week? Stuur ze dan naar tweetsoftheweek@thover.com en wie weet vindt u ze terug in de volgende aflevering van de Tweets van de week!

dit artikel is geschreven door Marylène Evrard en Thomas Vergouwen

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2873x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tweets van de week

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie keer vijf ?