vrijdag 11 maart 2011 om 17u19

Tussen Rognes en Aix-en-Provence (Puyricard) konden de renners van Paris-Nice 2011 zich meten in een individuele krachtmeting in een 27 kilometer lange tijdrit.

Zoals voorzien was het de grote favoriet Tony Martin (HTC-Highroad) die deze tijdrit won in 33'24"15 en hij pakte daarmee ook de gele trui van zijn landgenoot Andreas Klöden (Team Radioshack).

De samenvatting van de 6de etappe van Parijs-Nice 2011

Uitzonderlijk feit in Paris-Nice, de 6de etappe vond plaats als een individuele tijdrit.

Na een kort stukje noordwaarts tot aan het Bassin de Saint-Christophe, gingen de renners zuidwaarts licht bergop voor vervolgens weer af te dalen naar de finish in Puyricard.

De weg van de tijdrit - © Sean WeideHet parcours verkeerde over het algemeen in goede staat en wat dus vooral opviel was de afwezigheid van publiek. Op een gegeven moment ging de route echter over in een smal weggetje zoals te zien is op nevenstaande foto. Volgens Sean Weide van het BMC Racing Team ging het weggetje na de bocht naar links zowaar over in een grindweg en eindigde in een scherpe bocht naar rechts om weer terug te komen op de weg.

Lieuwe WestraAl snel werd de beste tijd genoteerd door de Nederlander Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) terwijl het jonge talent Andrew Talansky (Team Garmin-Cervélo) tijdelijk de tweede plaats pakte achter hem. Pas tegen het einde van de tijdrit werd de tijd van de Nederlander verbeterd, allereerst door Richie Porte (Saxo Bank-Sungard) die 28 seconden afsnoepte van de beste tijd en snel daarna wederom door Bradley Wiggins (Team Sky) die nog eens 6 seconden sneller was.

Uiteindelijk was het weinig verrassend Tony Martin (HTC-Highroad) die eindigde met de beste tijd, nog 20 seconden sneller dan Wiggins. De gele trui drager Andreas Klöden (Team Radioshack) eindigde op de 4de plaats op 46 seconden.

De klassementen na de 6de etappe van Parijs-Nice 2011

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement

Tony MartinDe top 5 van deze tijdrit in de buurt van Aix-en-Provence ziet er als volgt uit:

1/ Tony Martin (HTC-Highroad) - 33'24"
2/ Bradley Wiggins (Team Sky) - +0'20"
3/ Richie Porte (Saxo Bank-Sungard) - +0'29"
4/ Andreas Klöden (Team Radioshack) - +0'46"
5/ Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale) - +0'55"

Lieuwe Westra (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) eindigde uiteindelijk 6de op 57 seconden.

Het algemeen klassement na de 6de etappe

Het algemeen klassement van Paris-Nice 2011 werd tijdens deze tijdrit nog wat verder bepaald. 2 Duitsers staan aan kop:

1/ Tony Martin (HTC-Highroad) - 25h59'47"
2/ Andreas Klöden (Team Radioshack) - 0'36"
3/ Bradley Wiggins (Team Sky) - +0'39"
4/ Rein Taaramae (Cofidis, le crédit en ligne) - +1'10"
5/ Jean-Christophe Péraud (AG2R La Mondiale) - +1'14"

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 3553x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011 | Parijs-Nice

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven plus zes ?