dinsdag 08 maart 2011 om 22u42

Vandaag reden de renners ... langzaam van Cosne-Cours-sur-Loire naar Nuits-Saint-Georges in 202,5 kilometer. Toen een groep van 5 renners teruggepakt werd door het peloton probeerden Thomas Voeckler en Blel Kadri hun slag te slaan. De Franse kampioen en Kadri werden echter op 5 kilometer van de finish ingehaald door het peloton en de sprintersploegen bereidden zich dus voor op de tweede massasprint van deze Paris-Nice 2011.
Matthew Goss, die de valpartij in de finale van de etappe wist te ontwijken, was de snelste in de sprint en pakte niet alleen de etappeoverwinning maar ook de gele trui als leider van het algemeen klassement. De Australische renner behaalde hiermee zijn 6de etappeoverwinning sinds het begin van het seizoen!

De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2011

Aan het begin van de middag kwamen 172 renners aan de start van de 3de etappe van Paris-Nice 2011. Romain Sicard, één van de twee Franse renners van de Euskaltel-Euskadi ploeg in deze editie van Paris-Nice verscheen niet aan de start omdat hij last had van zijn rechterknie.

Cédric PineauAl snel stond Cédric Pineau (FDJ) aan de basis van een kopgroep van 5 renners, samen met Blel Kadri (AG2R La Mondiale), Jussi Veikkanen (Omega Pharma-Lotto), Cyril Gautier (Europcar Team) en Romain Hardy (Bretagne-Schuller). Hun voorsprong bereikte zijn maximum na 65 kilometer, 4'35". Het peloton reed op dat moment nog rustig achter hen aan. Erg rustig zelfs aangezien in de eerste 3 uur van de etappe de gemiddelde snelheid 35,3 km/h was, iets wat we niet vaak zien in een UCI WorldTour wedstrijd.

Thomas VoecklerOnder leiding van de ploeg van de gele trui drager Thomas De Gendt, Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team, liep de voorsprong echter langzaam terug tot slechts 14 seconden op de top van de enige berg van de dag, de Côte de Bécoup. Net voordat het peloton de kopgroep terugpakte besloot de Franse kampioen, Thomas Voeckler, aan te vallen en van de renners uit de kopgroep wist alleen Blel Kadri hem te volgen op zo'n 20 kilometer van de finish.

Matthew GossOp 5 kilometer van de finish werd het leidersduo echter ook teruggepakt en de verschillende sprintersploegen maakten zich dus klaar voor een massasprint. Peter Sagan (Liquigas-Cannondale) en Yoann Offredo (FDJ) kwamen ten val in het slotstuk van de etappe en Matthew Goss (HTC-Highroad) weet overeind te blijven en de etappe te winnen na een sprint waarin hij eindigt voor Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo) en Denis Galimzyanov (Katusha Team).

De klassementen na de 3de etappe van Parijs-Nice 2011

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de 3de etappe Cosne-Cours-sur-Loire > Nuits-Saint-Georges

De top 5 van deze 3de etappe van Paris-Nice 2011 bestond verder uit José Joaquin Rojas (Movistar Team) en Geraint Thomas (Team Sky).

1/ Matthew Goss (HTC-Highroad) - 5h16'48"
2/ Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo)
3/ Denis Galimzyanov (Katusha Team)
4/ José Joaquin Rojas (Movistar Team)
5/ Geraint Thomas (Team Sky)

Het algemeen klassement na de 3de etappe

Matthew GossThomas De Gendt raakte hiermee zijn gele trui kwijt aan de Australische sprinter:

1/ Matthew Goss ([[HTC-Highroad) - 14h22'34"
2/ Thomas De Gendt (Vacansoleil-DCM Pro Cycling Team) - +0'02"
3/ Heinrich Haussler (Team Garmin-Cervélo) - +0'06"
4/ Gregory Henderson (Team Sky)
5/ Denis Galimzyanov (Katusha Team) - +0'08"

Jérémy Roy, die 6de staat in het algemeen klassement op 9 seconden achter Goss beloofde op Twitter spektakel in de etappe van morgen. Zou hij nog een paar kilometer toe willen voegen aan zijn 540 kilometer aan kop sinds het begin van dit seizoen?

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 1811x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice 2011 | Parijs-Nice

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zeven keer acht ?