donderdag 07 oktober 2010 om 09u01

Twee weken geleden gingen geruchten op Internet de rondte over de komst van de Tour de France naar Argentinië in 2011. Het een en ander blijkt onjuist te zijn ...

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het persbericht van Telam

Het Argentijnse persbureau Telam plaatste op 23 september een persbericht onder de titel "A stage of the Tour de France to take place in Argentina in 2011".

In dit persbericht stond te lezen dat de Argentijnse minister van toerisme Enrique Meyer en de algemeen directeur van ASO* (Amaury Sport Organisation, de organisator van de Tour de France) een letter of intent zouden hebben getekend met betrekking tot de organisatie van een etappe van de Tour de France in Argentinië in 2011.

* dit is Yann Le Moenner maar zijn naam werd niet genoemd in het persbericht

Het persbericht ging vervolgens verder met tegenstrijdige informatie door aan te geven dat deze in oktober 2011 plaats zou moeten vinden maar ook dat deze "etappe" plaats zou vinden voor de Tour de France in Parijs over een afstand van 180 kilometer verdeeld over 4 dagen (?!) door centraal Argentinië.

Het leek er toen dus op dat ASO de smaak te pakken had gekregen van Argentinië na de organisatie van de twee voorbije edities van de Dakar die in dit land hebben plaatsgevonden en dat een nieuwe wedstrijd opgezet zou worden die schijnbaar, vreemd genoeg, de naam Tour de France zou gemisbruiken.

De ontkenning van ASO ...

Ik heb hierover contact opgenomen met ASO en het bedrijf laat weten niet op de hoogte te zijn van deze nieuwe wedstrijd en dat als deze plaats zou vinden, dit dan zonder medewerking van ASO zou gebeuren (en dus al helemaal niet met de naam Tour de France).

Als we de wielerkalender van de UCI America Tour bekijken zouden we overigens ook kunnen denken dat deze eventuele wedstrijd niet op het programma staat. Dit is echter niet zeker want, in tegenstelling tot de nieuwe UCI World Tour kalender, loopt de America Tour kalender van 1 oktober tot en met 30 september en als deze wedstrijd plaats zal vinden zal deze dus pas in september 2011 op deze kalender verschijnen. De ontkenning van Amaury Sport Organisation lijkt me echter voldoende om te zeggen dat de Tour de France niet naar Argentinië komt in 2011 ...

Voor echte informatie over de Tour de France 2011 en de laatste geruchten over het parcours en de etappesteden, verwijs ik u uiteraard naar de rubriek Tour de France 2011 van mijn blog!

brond achtergrond kaart afbeelding : Dexxter

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

4 reacties | 1856x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Tour de France | Tour de France 2011

Reacties

Er zijn 4 reacties!
  1. http://www.cyclisme-roltiss-over.com/article-le-tour-de-france-ne-sera-pas-en-argentine-en-2011-58429128.html

    | Roland TISSIER | donderdag 07 oktober 2010 om 09u12

  2. Est-ce parce que l'Argentine est dans l'hémisphère sud que le 1er avril s'y déroule en octobre ??

    | Nounours | donderdag 07 oktober 2010 om 09u13

  3. The southamerican country's name is ARGENTINA, not Argentinia.

    | Julieta | donderdag 21 oktober 2010 om 17u54

  4. Thanks for noticing this Julieta! Strangely I wrote it correctly in the title but than probably did the rest of the translation too quickly which led to the introduction of this error. This has now been corrected!

    | Thomas Vergouwen | zaterdag 23 oktober 2010 om 18u55

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is vier plus vijf ?