vrijdag 18 juni 2010 om 20u22

In de etappe van vandaag duurde het tot voorbij kilometer 60 voordat een kopgroep gevormd werd. Vanuit deze groep van 16 renners wist de Duitser Marcus Burghardt (BMC Racing Team), na zijn overwinning in de etappe Wettingen > Frutigen eergisteren, zich uiteindelijk los te maken voor een individueel slotstuk van 60 kilometer waarna hij deze 7de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010 wist te winnen. Aan de vooravond van het afsluitend weekend van deze 74ste editie van de Ronde van Zwitserland staat Robert Gesink (Rabobank) nog altijd aan kop in het algemeen klassement.

De samenvatting van de 7de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010: Savognin > Wetzikon

Na de koninginnerit van de Ronde van Zwitserland 2010 gisteren, stond vandaag een iets minder zware etappe op het programma, over 204,1 kilometer tussen Savognin en Wetzikon, vlakbij Zurich. De eerste helft van de etappe was dalend terwijl de tweede helft drie klimmetjes bevatte: in Wildhaus (2de), Hulftegg (3de) en ten slotte in Vorderbetswill in het lusje rondom de finishstad Wetzikon waar de finishstreep getrokken was in de Rapperswilerstrasse.

Manuel QuinziatoNa een nerveuze start - waardoor verschillende valpartijen plaatsvonden, gelukkig allemaal zonder ernstige gevolgen - met aanvallen van verschillende renners die echter geen van allen weg wisten te rijden van het peloton, wist pas op kilometer 62 een groep van 16 renners een gaatje te slaan op het peloton. In deze groep vonden we Matti Breschel (Team Saxo Bank), Aleksandr Kuschynski en Manuel Quinziato (foto) voor de Liquigas-Doimo ploeg, Maxim Iglinskiy (Astana), Mark Renshaw (HTC-Columbia), Marcus Burghardt en Mathias Frank voor BMC Racing Team, Greg van Avermaet (Omega Pharma-Lotto), Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne), Oscar Freire en Bauke Mollema voor de Nederlandse Rabobank ploeg, Daniel Sesma (Euskaltel-Euskadi), Jurgen van de Walle (Quick Step), Juan Antonio Flecha (Team Sky), Mathew Wilson (Garmin-Transitions) en Michal Golas (Vacansoleil Pro Cycling Team) en aangezien hierin geen echte dreiging voor de gele trui van Robert Gesink (Rabobank) zat (Juan Antonio Flecha was de bestgeplaatste renner op de 27ste plaats in het algemeen klassement op 8'24" achter de Nederlander) liet het peloton deze 16 renners hun gang gaan. Hun voorsprong liep dus al snel op tot rond de 5 à 6 minuten om zich vervolgens te stabiliseren rond de 3 minuten.

Michal GolasIn de kopgroep komt Michal Golas (foto) als eerste boven in Wildhaus, voor Mathias Frank en Matti Breschel. Mathias Frank, de jonge Zwitser van BMC Racing Team, pakt zo de leiderstrui uit het bergklassement terug. In deze klim had een aantal renners moeite het tempo te volgen terwijl anderen net over de top besloten aan te vallen, maar uiteindelijk kwamen de 16 renners weer bij elkaar met een voorsprong van zo'n 4 minuten op het peloton.

Marcus BurghardtOp 60 kilometer van de aankomst besloot de Duitser Marcus Burghardt (foto) dat het tempo niet hoog genoeg lag en maakte zich dus los uit de kopgroep. Hij zette zijn aanval door tot bij de aankomst in Wetzikon en in het lusje rondom de stad tot aan een solo-overwinning. Achter hem zorgde zijn ploegmaat Mathias Frank er voor dat het gaatje wat de Duitser had geslagen in stand bleef, terwijl hij ondertussen de 2de plaatsen pakte op de twee laatste klimmetjes van de dag om zo nog wat extra punten bij elkaar te sprokkelen voor het bergklassement. Op de finishlijn wist Burghardt een Duitse vlag te vinden tussen als Zwitserse vlaggetjes van Würth om zo zijn tweede overwinning in de Ronde van Zwitserland 2010 te vieren.
Oscar Freire pakt de tweede plaats van deze etappe terwijl de derde plaats voor Greg van Avermaet was.

Matteo Bono (Lampre-Farnese Vini) moest tijdens deze etappe opgeven, net als Valeriy Dmitriyev (Liquigas-Doimo), Pavel Brutt (Katusha Team), Philippe Gilbert en Leif Hoste (Omega Pharma-Lotto)..

Op 2 dagen van de slottijdrit in Liestal, behoudt Robert Gesink (Rabobank) zijn leiderstrui in het algemeen klassement. Het programma van dit weekend wordt nog interessant met morgen een heuvelachtige etappe en een beslissende individuele tijdrit zondag:
> zaterdag 19 juni 2010 - het parcours, het etappeprofiel en het tijd- en routeschema van de 8ste etappe van de Ronde van Zwitserland 2010: Wetzikon > Liestal
> zondag 20 juni 2010 - het parcours, het etappeprofiel en het tijd- en routeschema van de 9de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010: individuele tijdrit in Liestal

De klassementen van de Ronde van Zwitserland 2010 na de 7de etappe

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Etappeklassement van de 7de etappe: Savognin > Wetzikon

Marcus BurghardtHieronder vindt u de top 10 van deze 7de etappe van de Ronde van Zwitserland 2010:

1/ Marcus Burghardt (BMC Racing Team) - 4h52'02" (41,934 km/h)
2/ Oscar Freire (Rabobank) - +1'01"
3/ Greg van Avermaet (Omega Pharma-Lotto)
4/ Manuel Quinziato (Liquigas-Doimo)
5/ Luis Léon Sanchez (Caisse d'Epargne) - +1'08"
6/ Mathias Frank (BMC Racing Team)
7/ Juan Antonio Flecha - +3'24"
8/ Matti Breschel - +3'28"
9/ Michal Golas
10/ Jurgen van de Walle

Algemeen klassement

Robert GesinkOp twee dagen van de finish van de Ronde van Zwitserland 2010, blijft Robert Gesink (Rabobank) aan kop in het algemeen klassement:

1/ Robert Gesink (Rabobank) - 30h15'59"
2/ Rigoberto Uran (Caisse d'Epargne) - +0'29"
3/ Steve Morabito (BMC Racing Team) - +0'36"
4/ Fränk Schleck (Team Saxo Bank) - +0'38"
5/ Joaquin Rodriguez (Katusha Team) - +0'42"
6/ Matteo Carrara (Vacansoleil Pro Cycling Team) - +0'54"
7/ Lance Armstrong (Team Radioshack) - +0'55"
8/ Oliver Zaugg (Liquigas-Doimo) - +1'01"
9/ Jakob Fuglsang (Team Saxo Bank) - +1'17"
10/ Thomas Löfkvist (Team Sky) - +1'38"

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Puntenklassement

Dankzij zijn etappe-overwinning pakt Marcus Burghardt (BMC Racing Team) ook de eerste plaats in het puntenklassement:

1/ Marcus Burghardt (BMC Racing Team) - 50 punten
2/ Marco Marcato (Vacansoleil Pro Cycling Team) - 43 punten
3/ Oscar Freire (Rabobank) - 33 punten
4/ José Joaquin Rojas (Caisse d'Epargne) - 30 punten
5/ Matti Breschel (Team Saxo Bank) - 28 punten

Bergklassement

Mathias FrankDe jonge Mathias Frank maakt de goede dag van BMC Racing Team compleet door de eerste plaats in het bergklassement, maar ook in het klassement van de tussensprints te pakken.

1/ Mathias Frank (BMC Racing Team) - 49 punten
2/ Wouter Poels (Vacansoleil Pro Cycling Team) - 40 punten
3/ Robert Gesink (Rabobank) - 21 punten
4/ Aitor Hernandez (Euskaltel-Euskadi) - 19 punten
5/ Brice Feillu (Vacansoleil Pro Cycling Team) - 19 punten

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2738x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Ronde van Zwitserland | Ronde van Zwitserland 2010 | UCI ProTour

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is zes plus zes ?