zaterdag 26 september 2009 om 18u23

De Franse renner Romain Sicard, toekomstig renner van de Euskaltel-Euskadi ploeg vanaf volgend jaar, wint alleen aan kop de wegrit voor Espoirs op de Wereldkampioenschappen in Mendrisio in Zwitserland.

Na in september al de Tour de l'Avenir te hebben gewonnen gaat de jonge Fransman dus op de goede weg verder!


Op hetzelfde parcours als de dames vanochtend, hebben de espoirs 179,4 kilometer afgelegd in 13 rondjes van 13,8 km met een totaal hoogteverschil van 3.185 meter.

De wedstrijd was behoorlijk nerveus met de favorieten die al op zo'n 50 kilometer van de finish een plaatsje vooraan in het peloton kwamen zoeken. Alle ontsnappingspogingen bleven echter zonder succes.
Totdat de Fransman Romain Sicard (Orbea ; en in 2010 Euskaltel-Euskadi) op de top van de eerste beklimming, de Acqua Fresca, in de voorlaatste ronde aanvalt en daarbij gezelschap krijgt van de Nederlander Michel Kreder (Rabobank Continental Team ; en in 2010 voor Garmin-Slipstream).

Wanneer zij aan de laatste ronde beginnen heeft het leidersduo al 30 seconden voorsprong op de eerste groep van achtervolgers.
In de eerste beklimming van de laatste ronde rijdt de Fransman beetje bij beetje weg van de Nederlander die zijn tempo niet kan volgen. Sicard zei hierover na de aankomst: ik ben op goed geluk weggereden met de Nederlander, ik zag dat hij niet goed bij kon houden in de beklimming dus heb ik alles gegeven in de finale.

Terwijl Kreder teruggepakt wordt weet Sicard op die manier een voorsprong op te bouwen die is opgelopen tot 33 seconden op 3 kilometer van de aankomst, op zijn achtervolgers: de Rus Egor Silin en de Colombiaan Carlos Alberto Betancur Gómez.

Hij weet vooruit te blijven en op zijn 21ste wordt Romain Sicard dus de nieuwe Wereldkampioen Espoirs, voor Carlos Alberto Betancur Gómez die de zilveren medaille pakt en Egor Silin die het moet doen met de bronzen medaille.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De top 10

Hieronder vindt u de top 10 van het klassement van de wegrit voor Espoirs op de Wereldkampioenschappen 2009 in Mendrisio:
1/ Romain Sicard (Frankrijk) - 4h41m54s (38.183 km/h)
2/ Carlos Alberto Betancur Gómez (Colombia) - +0:27
3/ Egor Silin (Rusland) - m.t.
4/ Peter Kennaugh (Groot-Brittannië) - +0:49
5/ Jérôme Baugnies (België) - +0:54
6/ Marko Kump (Slovenië) - m.t.
7/ Yevgeniy Nepomnyachshiy (Kazakhstan) - m.t.
8/ Cayetano José Sarmiento Tunarrosa (Colombia) - m.t.
9/ Matthias Brandle (Oostenrijk) - +1:00
10/ Damiano Caruso (Italië) - +1:33

> Klik hier om het complete klassement te bekijken

Van de 166 deelnemers hebben slechts 72 renners de rit uitgereden, 94 renners zijn eerder afgestapt.

illustratie artikel: Fabrysse

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

2 reacties | 3812x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Wereldkampioenschappen Mendrisio 2009

Reacties

Er zijn 2 reacties!
  1. Romain Sicard, c'est la super-classe. Je peux en parler, il habite à 20 bornes de chez moi. Il dispose d'un super rapport poids-puissance qui fait de lui un grimpeur redoutable , et malgré son poids léger, il est capable de trés bien rouler.

    Plus que sa victoire d'aujourd'hui et sa victoire au Tour de l'Avenir, c'est sa victoire à la Subida a Naranco et sa 15è place au Tour de Burgos qui sont révélateurs.

    Le Tour de Burgos n'est pas une course de charlots, c'est LA course de préparation des mecs qui veulent gagner la Vuelta. Qu'un jeune français de 21 ans parvienne à faire dans les 15 d'une course comme ça, c'est suffisament rare pour attirer l'attention..

    Pierre Cazaux aussi est un excellent coureur. Il a de moins gros moyens athlétiques que Sicard, mais c'est un garçon d'une volonté énorme, bon grimpeur. Il vient de signer à la FDJeux.

    J'espère que Romain et Pierre vont susciter des vocations, au Pays-Basque français. Au Pays-Basque espagnol, le cyclisme est une religion, alors qu'en france, la pelote et le rugby écrasent tout. Aucune place pour le cyclisme.

    Pourtant, avec les cols qu'il y a dans le coin, bien plus durs et rugueux qu'en espagne, il y a de quoi formater de sacrés grimpeurs, croyez-moi !!

    | pierrot | zaterdag 26 september 2009 om 21u39

  2. Merci pierrot pour ce commentaire !

    Voici une petite interview avec Romain Sicard après ces Championnats du Monde.

    | Thomas Vergouwen | zondag 27 september 2009 om 00u47

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is één plus één ?