vrijdag 25 april 2008 om 23u07

De Vuelta 2008, de Ronde van Spanje, vindt plaats van 30 augustus tot en met 21 september ... zonder Team High Road!

Ander nieuwtje: Ivan Basso komt na zijn schorsing terug in het peloton bij Liquigas ...

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De Vuelta zonder Team High Road

De organisator van de Ronde van Spanje, Unipublic maakt normaal gesproken pas begin mei de ploegenselectie bekend voor deze 63ste editie maar het is nu al bekend dat Team High Road daar geen onderdeel van uit zal maken.
Team High Road

De ploeg van Bob Stapleton die gebouwd is op de reste van de Duitse T-Mobile ploeg, zou uitgesloten worden van deelname aan de Vuelta 2008 vanwege de verschillende dopingaffaires in en rondom de ploeg: Ullrich, Honchar, Sinkewitz, Kessler, Riis en Zabel zijn dus de reden van deze uitsluiting van deelname.

Team High Road werd overigens al eerder uitgesloten van deelname aan de Giro d'Italia. De renners van de ondertussen Amerikaans geworden ploeg mogen echter wel (in tegenstelling tot Astana) aan de start van de Tour de France 2008 verschijnen op 5 juli aanstaande.

Ivan Basso vanaf 2009 bij Liquigas

In het kader van de dopingzaak Puerto werd de Italiaanse renner Ivan Basso op 15 juni 2007 officieel geschorst nadat hij had bekend gebruik te hebben willen maken van de diensten van de dokter Eufemanio Fuentes ten behoeve van het gebruik van EPO maar zonder het ooit werkelijk te gebruiken. Op basis van de 243 reeds uitgezeten schorsingsdagen besloten de rechters hem te schorsen tot 24 oktober 2008.

Ivan Basso kan dus vanaf komend seizoen, begin 2009, zijn terugkeer maken in het peloton en dat zal hij doen in de groene trui van de Liquigas ploeg.
Eerder had hij al een contract getekend met de inmiddels opgeheven Discovery Channel ploeg maar dat contract had hij vervolgens zelf weer beëindigd.

Liquigas was tot op heden lid van de AIGCP (de Association Internationale des Groupes Cyclistes Professionnelles) maar de ethische code van deze vereniging verbiedt haar leden om een renner in dienst te nemen in de 4 jaren die volgen op een schorsing vanwege doping. De Italiaanse ploeg heeft dus aangekondigd de AIGCP te verlaten, daarbij aangevend: "De AIGCP vertegenwoordigt de ploegen niet meer. Het programma wat we goedgekeurd hebben bij de oprichting komt niet meer overeen met de huidige situatie. Er zijn nu andere behoeften."
Een deel van het Liquigas Team in de Tour de France 2007

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 1945x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Vuelta a España | Wielrennen algemeen (m.u.v. Tour de France) | Doping

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Et pas de Christophe Moreau au Dauphiné libéré !!J ai les boules mais nous irons les voir quand meme passer le dimanche au Col de Porte dans la verte Chartreuse avant la descente sur Grenoble .Bon week end a + Thomas

    | Liserois | vrijdag 02 mei 2008 om 22u27

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is twee plus acht ?