zondag 27 augustus 2017 om 19u08

De Bretagne Classic-Ouest France 2017, 2de editie in de nieuwe vorm van de voormalige Grand Prix de Plouay, eindigde vanmiddag - weinig verrassend - in een massasprint. In deze sprint liet de Italiaanse renner Elia Viviani van de Sky ploeg nogmaals zijn suprematie zien die we deze hele week al hadden kunnen aanschouwen, met een overwinning in Hamburg vorige week zondag die gevoldg werd door 2 etappeoverwinningen in de sprint in de Tour du Poitou-Charentes.

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


De samenvatting van de Bretagne Classic-Ouest France 2017

Het peloton van de Bretagne Classic-Ouest France ging vanochtend 8 minuten te laat van start om 11u08 in Plouay op een parcours van 239,7 kilometer rondom Plouay, met een dubbele klim van de helling in Mûr-de-Bretagne en een slotcircuit van 13,9 kilometer (zie het parcours van de Bretagne Classic-Ouest France 2017).

Al snel werd een kopgroep gevormd door 7 renners, met daarin Natnael Berhane (Dimension Data), Delio Fernandez Cruz (Delko Marseille Provence KTM), Arnaud Gérard (Fortuneo-Oscaro), Marco Maronese (Bardiani CSF), Jacopo Mosca (Wilier Triestina-Selle Italia), Pierre Rolland (Cannondale-Drapac) en Oliviero Troia (UAE Team Emirates) en deze 7 renners zagen hun voorsprong oplopen tot 7 minuten. Verschillende ploegen, maar met name Team Sunweb en Team Sky, controleerden echter hun voorsprong om de overwinning die, op papier in ieder geval, beloofd was aan de sprinters niet kwijt te raken aan één van de koplopers.

Met nog zo'n 70 kilometer te gaan maken Dries Devenyns en Petr Vakoč (Quick-Step Floors) zich los uit het peloton en zij krijgen dan gezelschap van Paul Martens (Team LottoNL-Jumbo), Silvan Dillier (BMC) en Tao Geoghegan Hart (Team Sky). Op zo'n zestig kilometer van de finish komt deze achtervolgingsgroep uit bij de vroege kopgroep terwijl het peloton ook gevaarlijk dichtbij komt. Terwijl de kopgroep allereerst een nieuwe boost krijgt van de renners die er vers bij gekomen zijn, laat het peloton uiteindelijk niet met zich sollen en pakt beetje voor beetje de renners uit deze kopgroep terug. Devenyns en Dillier proberen het zo lang mogelijk vol te houden maar ook dat is onbegonnen werk ... net voor de eerste doorkomst over de finishlijn komt ook hun avontuur tot een einde.

In de laatste kilometers op het slotcircuit weet een nieuwe kopgroep zich dan te vormen met 8 renners: Cyril Gautier (AG2R La Mondiale), Alberto Bettiol (Cannondale-Drapac), wederom Sylvan Dillier (BMC), Nathan Haas (Dimension Data), Hector Carretero (Movistar), Pieter Serry (Quick-Step), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Julien Simon (Cofidis) en deze weet een voorsprong op te bouwen van 30 seconden op het peloton wat snakt naar een massasprint. De Sky en BMC ploegen werken dan hard om ook deze laatste kopgroep terug te pakken en alhoewel Bettiol er uiteindelijk een solo-overwinning van lijkt te maken wordt ook de Italiaanse renner teruggepakt in de laatste kilometer en zo is het toch in een massasprint dat deze wedstrijd wordt beslist. Na zijn overwinningen in de "Cyclassics Hamburg" afgelopen zondag en in de Tour du Poitou-Charentes deze week laat Elia Viviani (Team Sky) wederom zien de snelste te zijn, ditmaal door de Europees kampioen Alexander Kristoff (Katusha-Alpecin) en Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) te verslaan.

De foto's van de Bretagne Classic-Ouest France 2017

De foto's van de Bretagne Classic-Ouest France 2017 (voorheen bekend als de Grand Prix de Plouay) zijn te vinden in het bijbehorende fotoalbum:

>> bekijk de foto's van de Bretagne Classic-Ouest France 2017

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het klassement van de Bretagne Classic-Ouest France

Hieronder vindt u de top 10 van deze UCI WorldTour wedstrijd:

1/ Elia Viviani (Team Sky) - 5h51'39"
2/ Alexander Kristoff (Team Katusha-Alpecin)
3/ Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida Pro Cycling Team)
4/ Sep Vanmarcke (Cannondale-Drapac Professional Cycling Team)
5/ Michael Matthews (Team Sunweb)
6/ Ruben Guerreiro (Trek-Segafredo)
7/ Edvald Boasson Hagen (Dimension Data)
8/ Nacer Bouhanni (Cofidis, solutions crédits)
9/ Simone Consonni (UAE Team Emirates)
10/ Greg van Avermaet (BMC Racing Team)

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 11656x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Grand Prix de Plouay

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen keer zeven ?