dinsdag 07 maart 2017 om 22u38

En de startvolgorde en -tijden voor de individuele tijdrit en een video van het parcours ervan aan het einde van dit artikel.

De derde etappe van Parijs-Nice 2017 zag bijna de kopgroep doorgaan voor de overwinning maar uiteindelijk was het aan de start van de laatste kilometer dat de twee overblijvende renners van het oorspronkelijke leiderstrio terug werden gepakt en de etappe eindigde uiteindelijk toch in een massasprint en ditmaal ging Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) er met de overwinning vandoor!

De samenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2017: Chablis > Chalon-sur-Saône

De 3de etappe van Paris-Nice 2017, 190 kilometer lang, ging 5 minuten later van start dan gepland in Chablis want met de wind in de rug werd er een hoge gemiddelde snelheid verwacht.

En dit gaf blijkbaar vleugels om er al in de eerste kilometer vandoor te gaan aan Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Benjamin King (Dimension Data) en Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) en al snel bouwde dit leiderstrio een voorsprong op, van 7 minuten ter hoogte van de tussensprint in Epoisses, gewonnen door Combaud, en vervolgens maximaal 8 minuten op kilometer 86.

Onder leiding van de FDJ ploeg en vervolgens ook Katusha Alpecin, kwam het peloton daarna echter steeds een beetje dichter bij en zo was de voorsprong nog maar 3'30" op de top van de eerste klim van de dag, de Côte de Grandmont (kilometer 128) waar King als eerste boven kwam.

Op zo'n veertig kilometer van de aankomst hebben ze echter nog altijd 2 minuten voorsprong, maar het peloton blijft nog altijd dichterbij het leiderstrio komen. In de klim van de tweede berg van de dag, eerste klim van de tweede categorie, de Côte de Charrecey, gaat Pierre Latour dan tegen het einde van de klim in de aanval, vrij snel gevolgd door Romain Combaud die 5 seconden na Latour aan de afdaling begint. King bevindt zich dan op 25 seconden en het peloton met aan kop de bolletjestrui, Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept), op 40 seconden.

Pierre Latour & Romain Combaud


Een nieuw leidersduo vormt zich dan wanneer Combaud het gaatje met Latour dicht rijdt en op 15 kilometer van de aankomst hebben de twee Franse renners nog altijd een voorsprong van 35 seconden op het peloton. De sprintersploegen hebben echter duidelijk de achtervolging ingezet, met name in de tien laatste kilometers en op 3 kilometer van de finish voelen de twee renners aan kop de hete adem in de rug want de voorsprong is dan nog maar 15 seconden. Ze worden echter pas teruggepakt op het moment dat ze onder de rode vlag van de laatste kilometer doorrijden en het wordt dan duidelijk dat deze etappe ook zal eindigen in een sprint.

Na de laatste bocht laat Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) dan zien de snelste benen te hebben en hij wint deze etappe in de sprint, voor Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin) en John Degenkolb (Trek-Segafredo).

De videosamenvatting van de 3de etappe van Parijs-Nice 2017

De klassementen van Parijs-Nice 2017 na de 3de etappe

Hieronder vindt u de klassementen na deze 3de etappe van Paris-Nice 2017 tussen Chablis en Chalon-sur-Saône:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Het etappeklassement van de 3de etappe: Chablis > Chalon-sur-Saône

Sam BennettHieronder vindt u de top 10 van deze 3de etappe:

1/ Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) - 4h31'14"
2/ Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin)
3/ John Degenkolb (Trek-Segafredo)
4/ Marcel Kittel (Quick-Step Floors)
5/ Michael Matthews (Team Sunweb)
6/ Arnaud Démare (FDJ)
7/ André Greipel (Lotto-Soudal)
8/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits)
9/ Kristian Sbaragli (Dimension Data)
10/ Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott)

Algemeen klassement

Arnaud DémareIn het algemeen klassement geen wijzigingen, Arnaud Démare (FDJ) staat nog altijd aan de leiding:

1/ Arnaud Démare (FDJ) - 12h14'42"
2/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - +0'06"
3/ Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin) - +0'13"
4/ Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) - +0'17"
5/ Tony Gallopin (Lotto-Soudal) - +0'19"

Puntenklassement

Arnaud DémareOok in het puntenklassement staat Arnaud Démare nog altijd aan kop, maar John Degenkolb (Trek-Segafredo) en Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin) zijn duidelijk aan een inhaalrace begonnen achter de Franse renner:

1/ Arnaud Démare (FDJ) - 29 punten
2/ John Degenkolb (Trek-Segafredo) - 24 punten
3/ Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin) - 23 punten
4/ Sam Bennett (Bora-Hansgrohe) - 15 punten
5/ Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) - 15 punten

Bergklassement

Romain HardyRomain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) wist 2 extra puntjes te pakken voor zijn bolletjestrui, door op de top van de 2de klim als 4de boven te komen, aan kop van het peloton. Pierre Latour (AG2R La Mondiale) is nu zijn belangrijkste concurrent, maar hij heeft toch nog een achterstand van 6 punten op zijn landgenoot:

1/ Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) - 14 punten
2/ Pierre Latour (AG2R La Mondiale) - 8 punten
3/ Benjamin King (Dimension Data) - 7 punten
4/ Romain Combaud (Delko Marseille Provence KTM) - 7 punten
5/ Luke Rowe (Team Sky) - 2 punten

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Jongerenklassement

Julian AlaphilippeJulian Alaphilippe (Quick-Step Floors) blijft voorlopig zeker nog aan kop in het jongerenklassement en hij zal nu minder moeite hebben om zijn trui wit te houden dan in het begin want het weer is nu stukken beter dan in de eerste twee zware dagen:

1/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 12h14'48"
2/ Davide Formolo (Cannondale-Drapac Professional Cycling Team) - +1'12"
3/ Simon Yates (Orica-Scott)
4/ Sven Erik Byström (Team Katusha Alpecin) - +2'45"
5/ Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) - +3'04"

Wat volgt: morgen de individuele tijdrit op de Mont Brouilly

Morgen zal het algemeen klassement hoogstwaarschijnlijk helemaal overhoop gehaald worden, maar één ding is zeker: Richie Porte (BMC Racing Team) zal in deze race tegen de klok zijn achterstand niet goed kunnen maken want de renner die als één van de favorieten aan de start kwam staat nu al op 15'17"!

In ieder geval, als u wilt weten wie hoe laat van start gaat, klik dan op onderstaande link:

>> Startvolgorde en -tijden voor de individuele tijdrit van Parijs-Nice 2017 tussen Beaujeu en de Mont Brouilly (nadat u de link geopend heeft, klik op de pijltjes rechtsonderin om in te zoomen)

>> Het parcours van de individuele tijdrit van Parijs-Nice 2017 tussen Beaujeu en de Mont Brouilly op Google Maps

Het parcours van de tijdrit in video, gezien vanaf de fiets van Tony Gallopin

Tony Gallopin (Lotto-Soudal) heeft het parcours van de individuele tijdrit van Paris-Nice 2017 tussen Beaujeu en de Mont Brouilly een tijdje terug al gereden om te testen en de video die hij vanaf zijn fiets filmde is geplaatst op Kinomap. Bekijk hieronder het parcours in video (helaas ontbreekt het laatste stuk van de klim):



foto's : A.S.O./Alex Broadway

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

nog geen reacties | 2825x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties, plaats als eerste uw reactie op dit artikel!!

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is drie plus zeven ?