maandag 06 maart 2017 om 16u41

De tweede etappe van Paris-Nice 2017 zag het peloton uiteenvallen in een groot aantal groepen, vanwege de hoge snelheid en vanwege de weersomstandigheden, maar ondaks het feit dat een groep van 5 renners overbleef uit het grote peloton aan kop van de race wat gevormd werd in het begin van de etappe werd deze uiteindelijk toch beslist in een massasprint, die plaats vond aan de finish in Amilly en daarbij kwam Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) als winnaar uit de bus!

De samenvatting van de tweede etappe van Parijs-Nice 2017: Rochefort-en-Yvelines > Amilly

Net na de middag ging het peloton van 171 renners van de 75ste editie van Paris-Nice van start in de 2de etappe van de wedstrijd voor een etappe die wederom grotendeels in de koude en onder de regen plaats zou vinden.

In de aanloop naar de Côte des Granges-le-Roi, enige klim van de etappe van vandaag - van de 3de categorie -, wist een groep van 9 renners, met daarin de leider van het bergklassement Romain Hardy (Fortuneo Vital Concept), zich los te maken van het peloton en zo wist de bolletjestrui als eerste boven te komen op deze klim.

Terwijl deze 9 renners terug werden gepakt op kilometer 28, was het peloton toen al uiteengevallen in niet minder dan 6 groepen vanwege de wind en vanwege de hoge snelheid in het begin van de etappe. In de eerste groep zat toen een vijftigtal renners, waaronder de gele trui drager Arnaud Démare (FDJ), zijn opvolger in het algemeen klassement Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors), maar ook de favorieten Richie Porte (BMC Racing Team) en Alberto Contador (Trek-Segafredo). We vonden in deze groep ook John Degenkolb (Trek-Segafredo) die de tussensprint in Pussay won.

De kopgroepNa een nieuwe versnelling valt ook deze groep weer uiteen en Alberto Contador en Richie Porte komen zo respectievelijk in de tweede en de derde groep terecht. Op zo'n zestig kilometer van de finish heeft de groep Contador nog altijd een achterstand van 35 seconden op de kopgroep die op dat moment bestaat uit 24 renners, terwijl de groep Porte meer dan 4 minuten achterstand heeft! Op het moment dat de groep Contador samenvoegt met de kopgroep besluiten 6 renners hun kans te wagen en we vinden dan aan kop Sven Erik Byström (Team Katusha Alpecin), Tony Gallopin (Lotto-Soudal), Maarten Wynants (Team LottoNL-Jumbo), Marc Sarreau (FDJ), Geoffrey Soupe (Cofidis, solutions crédits) en Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM), die een paar kilometer verderop gezelschap kregen van Philippe Gilbert (Quick-Step Floors). In de strijd verliest deze groep echter Marc Sarreau met een lekke band en ook Geoffrey Soupe en op 40 kilometer van de finish hebben de 5 overgebleven renners aan kop dan nog één minuut voorsprong op het eerste peloton.


Op zo'n twintig kilometer van de finish besluit Philippe Gilbert alleen aan te vallen maar de kampioen van België wordt teruggepakt op zo'n 6 kilometer van de streep.

Philippe Gilbert


Ondanks verschillende pogingen in het slotstuk van de etappe wordt de overwinning beslist in een massasprint en hierin komt Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) als sterkste naar voren, voor John Degenkolb (Trek-Segafredo) en Arnaud Démare (FDJ).

De videosamenvatting van de 2de etappe van Parijs-Nice 2017

De klassementen van Parijs-Nice 2017 na de tweede etappe

Hieronder vindt u de klassementen na de etappe van vandaag:

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Klassement van de 2de etappe Rochefort-en-Yvelines > Amilly

Sonny ColbrelliHieronder vindt u de top 10 van deze 2de etappe:

1/ Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) - 4h20'59"
2/ John Degenkolb (Trek-Segafredo)
3/ Arnaud Démare (FDJ)
4/ Dylan Groenewegen (Team LottoNL-Jumbo)
5/ Christophe Laporte (Cofidis, solutions crédits)
6/ Matti Breschel (Astana Pro Team)
7/ Oliver Naesen (AG2R La Mondiale)
8/ André Greipel (Lotto-Soudal)
9/ Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin)
10/ Evaldas Siskevicius (Delko Marseille Provence KTM)

Algemeen klassement

Arnaud DémareIn het algemeen klassement weet Arnaud Démare (FDJ) zich nog te verstevigen in de zetel van de eerste plaats door in de etappe van vandaag als 3de te eindigen:

1/ Arnaud Démare (FDJ) - 7h43'28"
2/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - +0'06"
3/ Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) - +0'17"
4/ Alexander Kristoff (Team Katusha Alpecin) - +0'19"
5/ Tony Gallopin (Lotto-Soudal)

Puntenklassement

Arnaud DémareArnaud Démare (FDJ) blijft ook aan de leiding in het puntenklassement, waarin Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) nu de tweede plaats pakt na deze tweede etappe:

1/ Arnaud Démare (FDJ) - 24 punten
2/ Sonny Colbrelli (Bahrain-Merida) - 15 punten
3/ John Degenkolb (Trek-Segafredo) - 15 punten
4/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 14 punten
5/ Philippe Gilbert (Quick-Step Floors) - 13 punten

Bergklassement

Romain HardyIn deze sprintersetappes bevindt Romain Hardy zich helemaal alleen bovenaan in het bergklassement, zeker nu hij ook vandaag weer het maximum aantal punten wist te pakken:

1/ Romain Hardy (Fortuneo-Vital Concept) - 12 punten
2/ Luke Rowe (Team Sky) - 2 punten
3/ Sylvain Chavanel (Direct Energie) - 2 punten
4/ Julien Simon (Cofidis, solutions crédits) - 2 punten
5/ Kristijan Koren (Cannondale Drapac Professional Cycling Team) - 1 punt

LEES VERDER NA DEZE ADVERTENTIE


Jongerenklassement

Julian AlaphilippeJulian Alaphilippe (Quick-Step Floors) blijft comfortabel aan de leiding in het jongerenklassement, met name dankzij zijn prestatie in de etappe van gisteren:

1/ Julian Alaphilippe (Quick-Step Floors) - 7h43'34"
2/ Davide Formolo (Cannondale Drapac Professional Cycling Team) - +1'12"
3/ Simon Yates (Orica-Scott)
4/ Sven Erik Byström (Team Katusha Alpecin) - +2'05"
5/ Magnus Cort Nielsen (Orica-Scott) - +3'04"




foto's © A.S.O./Alex Broadway

door Thomas Vergouwen
Vond u dit artikel interessant? Laat het uw vrienden op Facebook weten door op de buttons hieronder te klikken!

1 reactie | 3624x bekeken

dit artikel is geplaatst in: Parijs-Nice | Parijs-Nice 2017

Reacties

Er zijn 1 reacties!
  1. Il faisait 5° à Amilly ! Les coureurs étaient épuisés à l'arrivée. Nacer Bouhanni qui a abandonné est passé sur la ligne, complètement transi.

    | Marie45 | dinsdag 07 maart 2017 om 15u59

Plaats een reactie

Je naam
*
Je e-mail adres
*
[dit wordt uitsluitend gebruikt om mij de mogelijkheid te geven eventueel contact met je op te nemen en wordt niet bij je reactie geplaatst en om je op de hoogte te stellen van nieuwe reacties]
Blijf op de hoogte van nieuwe reacties
Vink dit hokje aan als je een e-mail wilt ontvangen wanneer er nieuwe reacties worden achtergelaten (controleer goed je e-mail adres hierboven om er zeker van te zijn dat je deze e-mails ontvangt!)
Het adres van jouw website

Je bericht


Let op!! Om spam te bestrijden dient u voor het gebruik van deze functie nu het antwoord op de eenvoudige vraag hieronder te geven. Het antwoord dient gegeven te worden in de vorm van een cijfer tussen 2 en 100. Indien het antwoord onjuist is zal de overige invoer in dit formulier verder worden genegeerd.

Hoeveel is negen plus vijf ?